(2)

Rōnin 1 - Svärdet

e-bok


En pojke vaknar upp i skogen och minns inte vem han är. Allt han har är ett mäktigt svärd och en mystisk, gyllene örn. Det enda han kan göra är att följa efter örnen, och snart inser han att han har ett viktigt uppdrag. I väntan på att få veta vem han egentligen är tar han namnet Rōnin, som betyder herrelös samuraj. Han kommer till en by och möter bönder, rövare och en gammal man som tycks veta mer än han säger. Och plötsligt står Rōnin öga mot öga med rövarkungen Shōgun ...

Det här är en serie i fem delar om pojken Rōnin som inte vet vem han är, men som genom sitt ivriga sökande efter sitt förflutna råkar på fiender, mörka hemligheter och missförstånd. Många faror lurar på hans väg, men till hans hjälp har han ett blodtörstigt svärd, en häst och fler vänner än han någonsin kunde ana.

Jesper Nicolaj Christiansen är född 1972 och bor i Köpenhamn. Han är utbildad vid Författarskolan för barnlitteratur och debuterade med Æblet 2008. Han har sedan barnsben lockats av historieberättande och har utöver sina böcker även varit medförfattare till ett antal danska filmer. Jesper Nicolaj Christiansen har tre barn.