(1394)

Röd drottning

ljudbok och e-bok


*** "Ren njutning (...) Ja, men läs den bara!" Titti Schultz, Go'kväll ***

*** "Förstklassig thriller. Thomas Harris möter Dan Brown." Booklist ***

*** "Läsarna kommer att falla för Antonia Scott. Karaktären är utan tvivel det bästa som har hänt den internationella thrillern de senaste tio åren." ABC ***

*** "... sätter en ny guldstandard för thrillers." USA Today ***

*** "... en mästerlig berättare" Le Monde ***

Antonia Scott är speciell. Väldigt speciell. Hon är varken polis eller kriminolog. Hon har aldrig använt pistol eller burit polisbricka, men har löst mängder av svåra brott. Hon har en exceptionell förmåga att ta in enorma mängder detaljerad information och se samband som ingen annan ser.

Men nuförtiden vägrar Antonia att lämna sin lägenhet och hon tar inte heller emot besök. Efter att hennes senaste uppdrag slutade i katastrof har hon barrikaderat sig i hemmet. Men när sonen i Spaniens mäktigaste bankirfamilj hittas mördad i familjens rigoröst övervakade hem och dottern till en av världens rikaste män, en mogul i textilbranschen, kidnappas på väg hem från en hästtävling, måste Antonia lockas fram ur sitt gömsle.

Polisen kan inte kopplas in. I stället får ett hemligt europeiskt nätverk Röd drottning som verkar i utkanten av lagens ramar, i uppdrag att lösa fallet. Men det är en kamp mot klockan och Röd drottning kommer inte att lyckas utan Antonia och hennes övermänskliga förmåga att lösa omöjliga brott.


Uppläsare: Mirja Turestedt
Längd:

3.9

1394 recensioner

Lars

2024-01-20

Oerhört bra och fascinerande kul med huvudpersoner som inte är stöpta i samma stereotyper som många andra. Jag kan med glädje rekommendera att läsa denna bok

Susanne

2023-11-29

Spännande, humoristisk och intelligent. Och mästerligt uppläst med ett utomordentligt spanskt uttal. Love love love it!!!

Palli

2023-09-25

Lite svår som ljudbok med alla Spanska namn