(557)

Räfvhonan

ljudbok och e-bok


Det är juni 1810 och det brinner en eld på terrassen till det Fersenska palatset. Grevinnan Sophie Piper rör sig oroligt fram och tillbaka, göder elden med brev och avskrifter som under inga omständigheter får hamna i orätta händer. På Stockholms gator hörs pöbeln ryta: De ska hänga räfvhonan i hennes egna tarmar och sedan supera på Haga.

Där förbereder sig drottning Charlotta på flykt. En båt väntar nere i Brunnsviken för att föra henne bort om folket bestämmer sig för att anfalla slottet.

De är båda offer för en omsorgsfullt planerad hatkampanj som dirigeras från Glada tackan. En krog som ägs av Johanna, som en gång kallades Pottungen och var Charlottas tjänsteflicka.

Räfvhonanär den fristående och avslutande romanen i trilogin om Charlotta, Sophie och Johanna som läsarna tidigare mött iBarnbrudenochPottungen. Det är en berättelse om hat som förgör och kärlek som överlever trots allt


Uppläsare: Anne-li Norberg
Längd:

4.0

557 recensioner

Lia

2023-02-28

Ambitiöst arbete men det blev lite iångrandigt.

Jonas

2022-10-05

1:an och 2:an i trilogin var avsevärt mycket bättre. 1:an , Barnbruden, var överlägsen. En riktig bladvändare

Maria

2022-05-07

Spännande och underhållande om livet som kvinna i det tidiga 1800- talets Stockholm. Vi får inblick i framförallt 3 kvinnors liv. Från drottningen till Johanna som befinner sig långt ner i samhällets sociala stege. Romanen är en balans mellan verklighet och fiktion, vilket gör personerna mer levande och tiden de lever i, mer närvarande.