(88)

Rymden

ljudbok och e-bok


Vi mÀnniskor har i alla tider funderat över vad som finns dÀr ute i rymden. Kan det finnas liv pÄ andra planeter? Har rymden nÄgot slut? Hur ser det ut pÄ en rymdstation? Den hÀr boken handlar om solen, planeter, stjÀrnor och galaxer och gör olika nedslag i rymdhistorien. Vi fÄr trÀffa Maja som Àr tolv Är och som Àr med i en tÀvling. Första pris Àr en resa till en rymdstation. Maja vinner tÀvlingen och vi fÄr följa hennes spÀnnande resa ut i rymden.

I Nypons faktaserie Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika omrÄden pÄ ett lÀttlÀst och lÀttbegripligt sÀtt, samtidigt som man fÄr med mÄnga olika aspekter av de olika Àmnena. Varje uppslag innehÄller illustrationer i fÀrg, och svÄra ord förklaras i marginalen. Till alla böckerna i serien finns gratis arbetsmaterial pÄ vÄr hemsida.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.

Recension av tidigare bok i serien: "PÄ ett vÀl genomtÀnkt sÀtt och via bÄde fakta- och upplevelselÀsning fÄr barn/elever med behov av stöd i sin lÀsutveckling en bra och sammanfattande bild av det mest centrala innehÄllet och de viktigaste hÀndelserna under andra vÀrldskriget." Inger Lindberg BTJ-hÀftet 2019:17



3.8

88 recensioner

Robin

2023-05-17

Aha... Fatar noll

Lilo

2023-04-10

Jag lĂ€ste inte genom hela boken, men nĂ€r den var slut sĂ„ tyckte jag att det jag hellre skulle ha lĂ€st hela. SĂ„ jag lĂ€ste bakĂ„t i boken och dĂ„ fick jag veta mer om svartahĂ„l. Tack för att jag fick veta det Nextory. 💕

Emma

2021-05-19

Tyckte den va givande