(10)

Rullstolsskolan

ljudbok och e-bok


Rullstolsskolan stod det pÄ datorskÀrmen och det var sÄ det började. En mÄnad senare sitter Isak utanför idrottshallen och ska lÀra sig hur man kör rullstol. DÀr fÄr han lÀra sig hur man Äker slalom, Äker upp-och nerför backar och hur man tar sig upp för en trottoarkant. Följ med Isak nÀr han lÀr sig mer om sin rullstol och andra roliga saker.

Pia Hammargren kommer frÄn Göteborg men Àr nu boende i VÀxjö. Hon Àr verksam inom frÄgor rörande funktionsnedsÀttning och har byggt upp bÄde organisationer, utbildning och sociala företag inom omrÄdet. Pia har ett stort hundintresse och har trÀnat upp bichonhundar att hjÀlpa till i vardagen dÄ hon sedan ungdomsÄr sjÀlv anvÀnder rullstol.

Hon lÀser en stor mÀngd böcker med allt frÄn feelgood och spÀnning till historia och fakta. För Pia Àr lÀsning en form av resande för nÄgon som Àr i en situation dÀr han eller hon sjÀlv inte kan förflytta sig obehindrat.

Pia Àr en sjÀlvlÀrd illustratör som brinner för fÀrg och form och anvÀnder en stil med mycket kÀrlek, mjuka linjer och runda former. Hon har skapat karaktÀrerna Julia och hunden Messi som bÄde förekommer i flera fylligt illustrerade barnböcker. Pia illustrerar bÄde till egna berÀttelser och pÄ uppdrag frÄn andra.