(98)

Rovet

ljudbok och e-bok


Susso MyrĂ©n jobbar i hemtjĂ€nsten och i sin mammas souvenirbutik, belĂ€gen i Folkets hus, mitt i Kiruna, vĂ€rldens största stad – och minsta. Genom sin hemsida söker hon svar pĂ„ en frĂ„ga som hon Ă€rvt av sin morfar fjĂ€llfotografen: finns det troll? PĂ„ riktigt?

Jesper Öbrell, hemmason pĂ„ en enslig gĂ„rd i VĂ€sterbottensinland, Ă€r van vid att det tisslar och tasslar i husets vrĂ„r. För honom Ă€r omvĂ„rdnad om dem som varken Ă€r djur eller mĂ€nniskor en naturlig del av vardagen. Den andra vĂ€rlden har han lĂ€rt sig att frukta. NĂ€r ett barn rövas bort frĂ„n en by utanför Jokkmokk flĂ€tas Sussos och Jespers öden samman. Drömmen om den verklighet som gamla tiders sĂ€gner berĂ€ttar om förvandlas snart till en mardröm.

”Rovet” Ă€r en gruvlig skrĂ€ckhistoria som utspelar sig i norra Norrlands frostvulna hjĂ€rta, i ett grĂ€nsland dĂ€r vĂ€sen frĂ„n folktrons domĂ€ner klöser sig in i mĂ€nniskors liv med förödande verkan. "Rovet" har vĂ€xt fram ur romanen "Stallo" och Ă€r första delen i Trollogin.


UpplÀsare: Ludvig Josephson
LĂ€ngd:

3.1

98 recensioner

Anders

2024-01-08

So so

Caroline

2023-12-12

Det fungerar inte. Är bara en loop med sĂ„ng

lena

2023-12-02

TyvÀrr sÄ fungerar inte upplÀsningen