Rövardotter

Författare: Jackie Ferm och Ola Brising

”En fascinerande historia” – Fredrik Skavlan

EN UPPVÄXT UTLÄMNAD TILL KÄRLEKSFULLA BREV FRÅN SVERIGES MEST BERYKTADE BROTTSLING

I Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en trasig familj, om övergrepp och missförhållanden i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.

Som en röd tråd genom hela hennes livsberättelse löper pappans brev och innerliga, men farliga kärlek. Utan honom hade hennes uppväxt aldrig blivit så katastrofalt sönderslagen – och utan honom hade hon aldrig funnit styrkan att resa sig ur spillrorna av sin barndom.

Rövardotter handlar om att finna styrka i motgångarna och ta kontroll över livet. Det är en självbiografi berättad av en riktig rövardotter – som inte räds att blotta familjehemligheterna.

”Han hade dåligt samvete för det han gjort mot sin familj. Framför allt för att han misshandlade mig och mamma. Det var därför han hela tiden upprepade att det var så viktigt med förlåtelse i sina brev. Det sista han ville var ju att hans barn skulle få det lika dåligt som han haft det under sin uppväxt. Så blev det ändå så.
Jag har redan förlåtit pappa, men frågan är om han har förlåtit sig själv.”

Jackie Ferm är tjugotre år, men hon har under det senaste decenniet gjort en livsresa som de flesta inte hinner med fram till pensionen.

Från att som tioåring ansvara för hela sin familj, samtidigt som hennes närstående misshandlat henne fysiskt, har hon i flera år tvångsinternerats och flytt in i destruktivitet, för att till sist lyckas samla ihop sig själv och komma ut förlåtande på andra sidan.

Bakom ytan som kändisbloggare läser hon nu psykologi och kämpar för att bygga upp ett liv där hon kan känna sig trygg och våga älska.

Med Ola Brisings hjälp har hon en skrivit en bok som är lika smärtsam som stark.

 

Mer information

  • E-bok
  • Utgiven: 2014-04-16
  • Språk: Svenska
  • ISBN: 9789175470870
  • Förlag: Bookmark Förlag
  • Ingår i: BAS,STANDARD,PREMIUM
Copyright © 2015 Nextory AB | Org. Nr: 556708-4149
Torshamnsgatan 28 A, SE-164 40 Kista | 08-411 17 15
Nextory Prova gratis nu!