(6)

"Rottenikken"

ljudbok


"'Om du inte Àr snÀll, sÄ kommer Rottenikken och tar dig!' Hur mÄnga olydiga barn frÄn krigstiden Àr det inte som idag kan minnas detta hot frÄn sina förÀldrar? Rottenikken - Rolf Erling Knutsen - Àr en av de mÀrkligaste personerna i norsk rÀttshistoria."

Knutsen hÀrjade som vÀrst i norska Telemark nÀr landet var under tysk ockupation. Den norska allmÀnheten lÀrde kÀnna honom genom sensationellt dramatiska tidningsartiklar, och hans vÄldsamma rykte anvÀndes av nazisterna i skrÀmselpropagandan mot den norska motstÄndsrörelsen. Andra menar att han var en Àventyrare som i de gamla sagorna.

Med sitt smÄkriminella förflutna och den tjusande dragningskraft han hade pÄ sin omgivning, och speciellt kvinnorna dÀri, han han blivit en legendarisk figur i hemlandet Norge. HÀr berÀttas den sanna historien om Rottenikken.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.


UpplÀsare: Elin Mohede
LĂ€ngd: