(950)

Romeo

ljudbok och e-bok


Beundrad och respekterad men ocksÄ omgÀrdad av skvaller och löpsedlar FrÄn scenen och vita duken tror vi oss veta vem Ola Rapace Àr, men vem Àr han egentligen den sÄrbara mannen bakom den tuffa ytan?

I fem akter med nio kapitel vÀver Ola samman sitt liv utifrÄn den roll som haft störst inverkan pÄ hans yrkes- och privatliv. Det övergripande temat i hans liv har varit konflikten mellan de roller han valt att spela professionellt och de roller han tvingas spela i sitt privatliv som tragiskt nog konsekvent kommer i andra hand.

FrÄn scenskolan i Göteborg, genombrottet pÄ scenen, i film och TV till mötet med den stora kÀrleken som han gifter sig med fÄr vi följa Ola genom ljus och mörker. Hur Àr man en god make och far och samtidigt en framgÄngsrik skÄdespelare? Ekvationen Àr svÄr att fÄ till, och Ola blir demonstyrd, tappar fotfÀstet och det blir början pÄ en resa ner i helvetet med tragiska förtecken som slutar i kaos dÄ vÀnnen en kollega och Àlskarinna tragiskt gÄr bort och skilsmÀssan frÄn hustrun Àr ett faktum.

Ola flyttar till Frankrike och tappar bort sig helt i kÀrleken och i konsten. Livet kantas nu av ytliga relationer och kyla och han dras djupare och djupare ner i tomhet, droger och vodka. VÀgen tillbaka Àr lÄng och svÄr men till slut, nÀr botten Àr nÄdd och han tror sig ha förlorat allt, ÄtervÀnder ljuset. Plötsligt Àr kÀrleken Äter möjlig och han flyttar hem till Stockholm och pÄbörjar den lÄnga och mödosamma vandringen mot familjelycka och ett vÀrdigt yrkesliv.

Ola Rapace, hyllad skÄdespelare inom teater, film och TV Àr kÀnd frÄn bland annat Tusenbröder, Tillsammans, Wallander, Luc Bessons Valerian och James Bond-filmen Skyfall. I sin debutbok skriver han hudlöst sjÀlvutlÀmnande och brutalt Àrligt om att nÄ botten och kÀmpa sig upp igen.


UpplÀsare: Ola Rapace
LĂ€ngd:

3.7

950 recensioner

Mm

2024-04-08

Fantastisk bok o sÄ bra författarinlÀsning. Poetisk

Veronica

2023-08-27

jag vill bara ta denna gosse i min famn och se till att han blir trygg! riktigt jobbig att lyssna pÄ men pÄ ett bra sÀtt

Elwan

2022-10-23

Mörk och stundtals tung. FörÀndrade min syn pÄ Ola Rapace.