(94)

Romarna - Antikens supermakt

ljudbok och e-bok


Efter sex Ärs krig mot de galliska stammarna kunde Julius Caesar Är 52 före Kristus konstatera att Ànnu en av romarrikets fiender kuvats. NÀstan en miljon galler blev slavar, och Gallien blev ytterligare en provins i det vÀxande romerska imperiet. Snart strömmade tonvis av galliskt spannmÄl och enorma skatteintÀkter till huvudstaden, vars invÄnare levde vÀl pÄ de lukrativa varorna frÄn provinserna.

Allt hade förÀndrats, sedan förbrytare pÄ flykt hade grundat Rom nÀstan fem Ärhundraden tidigare. Den lilla staden pÄ de sju kullarna hade med en oövervinnelig militÀrmakt och politisk skicklighet vuxit sig stor, och den romerska republiken kom att hÀrska över ett rike, som strÀckte sig hela vÀgen runt Medelhavet. Julius Caesar skulle nÄgra Är senare bli brutalt mördad i senaten och den direkta orsaken till upprÀttandet av kejsardömet, under vilket galna hÀrskare och makthungriga hÀrförare med tiden slet sönder antikens supermakt inifrÄn.

"Allt om Historia" tar med dig pĂ„ en halsbrytande resa till svunna tider, sĂ„ att du kan njuta av historiens största hĂ€ndelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra vĂ€rldskrigets frontlinjer, vikingarnas rĂ€der och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" Ă€r för dig som vill veta mer om spĂ€nnande och dramatiska hĂ€ndelser i det förflutna.


UpplÀsare: HÄkan Mohede
LĂ€ngd:

3.7

94 recensioner

Linus

2022-03-17

Bra faktainehÄll, tveksam upplÀsning.