Rich Dad Poor Dad

LĂ€s och lyssna gratis i 30 dagar

Rich Dad Poor Dad

FrÄn 139 kr/mÄnad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Rich Dad Poor Dad

LĂ€s och lyssna gratis i 30 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nÀsta historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

FrÄn 139 kr/mÄnad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Rich Dad Poor Dad

4,1 334 betyg
PÅ NEW YORK TIMES TOPPLISTOR ÅR EFTER ÅR! De rĂ„d som de flesta pappor traditionellt ger sina barn Ă€r sĂ„ vardagligt att det nĂ€stan kĂ€nns klichĂ©artat: ?GĂ„ till skolan och fĂ„ dig en bra utbildning, spar pengar, jobba hĂ„rt och den finansiella belöningen kommer att komma.?

I sin explosiva finanshandbok Rich Dad, Poor Dad föreslÄr Robert T Kiyosaki att du kanske skulle ha struntat i dessa rÄd!

HÀr uppmuntras till en ny syn pÄ det gamla traditionella synsÀttet i kring ekonomi. Kiyosaki avslöjar hemligheten till sin vÀg till succé.

Författarens egen erfarenhet som mÄngmiljonÀr spelar en stor roll i hans kontroversiella bok. Hans riktiga pappa, en vÀlutbildad, arbetsam man som var chef för skolsystemet pÄ Hawaii, gav sin son de traditionella faderliga rÄden om hÄrt arbete och den ekonomiska vinningen, men dog fattig och bitter. Kiyosakis ?andra pappa?, hans vÀn Mikes pappa, var en man som hoppat av skolan redan i ?high school? som lÀrt Kiyosaki allt som han i dag vet Àr sant om pengar. Hans ?rika pappa? levde upp till Kiyosakis smeknamn pÄ honom, eftersom han sedermera blev en av Hawaiis rikaste mÀn.

Robert Kiyosakis filosofi Àr att du antingen Àr en mÀstare pÄ ekonomi eller en slav för pengar. Författaren sticker hÄl pÄ myten att du behöver en stor inkomst för att bli rik och fÄr dig att ifrÄgasÀtt tron om att ditt hus eller hem Àr en tillgÄng. Han vÀdjar ocksÄ att vi ska vÀgra lita pÄ att skolsystemet lÀr vÄra barn nÄgonting om pengar och ekonomi.

Boken, som utgavs första gÄngen 1997 ligger fortfarande pÄ bÀstsÀljarlistorna i USA och har blivit nÄgot av en vÀrldsinstitution. Den har totalt sÄlt i 9 miljoner exemplar i fler 30 lÀnder. Nu kan du Àntligen lÀsa den pÄ svenska!

”De fattiga och medelklassen arbetar för pengar. De rika lĂ„ter pengarna arbeta för dem”. SĂ„ lyder en av huvudteserna i den privatekonomiska klassikern Rich dad, poor dad, som utkom för första gĂ„ngen 1997 och som du nu kan ladda ner som e-bok i svensk översĂ€ttning.

Författaren Robert T Kiyosaki beskriver i boken sin uppvĂ€xt pĂ„ Hawaii, och de lĂ€rdomar han tagit med sig frĂ„n sina ”tvĂ„ pappor”: Dels den riktige fadern, akademikern som föresprĂ„kade vikten av utbildning och en stadig inkomst men sjĂ€lv dog fattig, dels vĂ€nnen Mikes pappa, som hoppade av skolan efter högstadiet men Ă€ndĂ„ lyckades bli en av Hawaiis rikaste mĂ€n.

Kontroversiell och tankevÀckande
I boken förklarar Kiyosaki hur han lĂ€rde sig att tĂ€nka som en rik person, och han vill slĂ„ hĂ„l pĂ„ myten om att man mĂ„ste vara rik frĂ„n början för att kunna tjĂ€na stora pengar. Han beskriver hur han sjĂ€lv blivit rik genom att lĂ„na pengar och investera i fastigheter, ”riktiga vĂ€rden”, i stĂ€llet för att fastna i det ekorrhjul som det vanliga medelklasslivet utgör. Enligt Kiyosaki lĂ€r oss skolan ingenting vĂ€sentligt om pengar och ekonomi, utan inprĂ€ntar bara vikten av utbildning och en fast inkomst, vilket i sjĂ€lva verket bara leder till ett liv i skuld.

Rich dad, poor dad har getts ut i trettio lÀnder och sÄlts i fler Àn 9 miljoner exemplar. Det Àr en bÄde kontroversiell och tankevÀckande bok, som utmanar dig som vill lÀra dig tÀnka utanför de givna ramarna nÀr det gÀller ekonomi. Samtidigt Àr det en lÀsvÀrd och underhÄllande berÀttelse, full av bÄde tÀnkvÀrda och hÀpnadsvÀckande oneliners.

Rich Dad Poor Dad Àr tillgÀnglig som e-bok.

 • E-bok

  Publicerad : 2015-03-23

  SprÄk: Svenska

  Förlag E-bok: Ekerlids Förlag

  ISBN E-bok: 9789187391828

Visa mer

Det hÀr gillar andra med Nextory

SÄ bra att kunna lyssna pÄ en bra bok nÀr jag sitter i bilen eller pÄ flyget eller tÄget.

AnitaAnita

LÀtt att lÀsa och bra att man kan stÀlla in bakgrundsfÀrg och teckenstorlek.

PeterPeter

Snabb och trevlig kundtjÀnst, bra utbud och snyggt anvÀndargrÀnssnitt. StÀndig utveckling av appen.

AnnaAnna

4,1

334 betyg
 • Kewin

  2023-01-11

  Otroligt informativ och öppnar ögonen pÄ ett helt annat plan. Pengar Àr bara en idé av staten och alla jobbar för det. MÄnad för mÄnad. Denna boken har satt igÄng mig sjÀlv pÄ olika plan gÀllande investeringar och framtiden ser ljus ut för den individ som tar till sig informationen som finns i denna bok/Kewin

 • Leija

  2022-08-30

  LĂ€rorik

 • John

  2022-08-19

  Riktigt bra bok med olika perspektiv som fick en att tÀnka mycket! Rekommenderar till alla oavsett mÄl eller instÀllning!

Ladda fler
Skriv en recension genom att ladda ner appen
img

Hundratusentals historier vÀntar

LÀs och lyssna hur mycket du vill. Du vÀljer sjÀlv nÀr du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare Àn nÄgonsin med böcker

Fler Àn 11 000 lÀsare har gett Nextory fem stjÀrnor i betyg pÄ App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig sjÀlv

SÀtt upp egna lÀsmÄl och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och LÀsdagboken.

visa
amex
master