(53)

Ren vilja - Berättelsen om Björn Borg

ljudbok och e-bok


Den stora biografin om Björn Borg

Utsedd till Sveriges främste idrottare genom tiderna. Vinnare av Wimbledon fem år i rad. Sex gånger mästare i Franska öppna mästerskapen i Paris. Björn Borgs rekordbrytande triumfer på tennisbanor runt om i världen fick en hel värld att häpna och börja viska om det nästan onaturligt disciplinerade tennisundret från norr.

När han vid 26 års ålder lade racketen på hyllan förstod ingen varför. Topprankad och mitt uppe i en otroligt lönsam karriär kunde alla bara storögt se på när mästaren lämnade planen för gott. Vad var det egentligen som hände?

Ren vilja: Berättelsen om Björn Borg är den första djupdykande biografin om en av Sveriges största idrottslegendarer. Här skildras en komplicerad dubbelnatur som genom enastående viljestyrka förvandlade sig själv till en obesegrad tennismaskin – men som efter en serie katastrofala beslut riskerade att förlora allt han uppnått.

Jan Söderqvist är författare, skribent och flitigt anlitad föreläsare. Han har tidigare skrivit fem böcker och blivit översatt till fler än 20 språk. Han är filmkritiker och krönikör i Svenska Dagbladet och är redaktör på Axess Magasin. Söderqvist tävlar även i tennis på klubbnivå.


Uppläsare: Jonas Malmsjö
Längd:

3.6

53 recensioner

Gustav

2021-02-07

Mycket klipp från befintligt material.