(1324)

Rebell : Min flykt från Saudiarabien till frihet

ljudbok och e-bok


Ett unikt vittnesmål om att växa upp som kvinna i Saudiarabien, en berättelse om att ifrågasätta normerna och betala ett högt pris för att kräva sin rätt.

Rahaf minns sina första lyckliga år i livet, en barndom fylld av skratt. Tills hon blir åtta år och hennes värld börjar begränsas, hon får inte längre cykla, simma eller ens gå utomhus för att leka. Och det är bara början...

Rahaf tränas till undergivenhet, enligt det strikta Saudiarabiska samhällets traditioner. Hennes bröder behandlar henne som en slav och slår henne regelbundet, ofta medan mamman till synes oberörd ser på. När hennes syster blir svårt misshandlad av deras far och farbröder når Rahaf sin vändpunkt. Hon börjar ifrågasätta alla de övergrepp och orättvisor som sker i hennes hem och land. Hon sminkar sig, hon klipper av sitt hår – trots förbud och farliga konsekvenser. Rebellen inom henne frodas.

Vid femton års ålder hittar hon likasinnade i ett underjordiskt nätverk, ateister, feminister, homosexuella och andra som ifrågasätter landets styre. Det blir början på tre års planerande av en livsfarlig flykt.

Pdf på källor får du genom att mejla till Bonnier Audio på info@bonnieraudio.se


Uppläsare: Siham Shurafa
Längd:

4.4

1324 recensioner

Lotta

2024-03-07

Såååååååå mycket jag lärde mig av den här boken. Och vilken berättelse, så modig hon är.

Lise-Lott

2023-12-08

Starkt och modigt att våga. Ni är alla otroligt modiga som vågar fly från ett land med sådan förtyck.👍👍👍💜

M?ns

2023-11-01

Mycket intressant insikt i en annan värld