(183)

Rebell

ljudbok och e-bok


FjÀrde boken i den bÀstsÀljande Legend-serien

»Legend inte bara överlever hypen, den förtjÀnar den.« The New York Times

Eden Wing har i Äratal levt i sin brors skugga. Trots att han Àr toppstudent pÄ sin skola i Ross City, Antarktis och en briljant uppfinnare, kÀnner de flesta till honom enbart som Daniel Wings lillebror.

Ett decennium tidigare var Daniel kÀnd som Day, pojken frÄn gatan som ledde den revolution som rÀddade Republiken. Men Day Àr inte lÀngre den unga man som en gÄng var nationens hjÀlte. Han har lÀmnat sitt gamla liv bakom sig och gömmer sig nu frÄn vÀrlden. Allt som betyder nÄgot för honom Àr att hÄlla Eden i sÀkerhet, Àven om det krÀver att han ger upp June, sitt livs stora kÀrlek.

Bröderna mĂ„ste försöka acceptera vad de har blivit under sin tid i Republiken, men en ny fara smyger sig in i det glapp som uppstĂ„tt mellan dem. Och snart blir Eden sĂ„ djupt indragen i Ross Citys mörka omrĂ„den att inte ens hans legendariske bror kan rĂ€dda honom. Åtminstone inte ensam.

MARIE LU [född 1984] Àr en amerikansk författare vars böcker sÄlt i över 4 miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-serien, som sÄldes till 26 lÀnder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Rebell Àr den fjÀrde och avslutande boken i Legend-serien.

Om Marie Lu:s Legend-serie:

< br>

»Gör plats i kalendern och unna dig lyxen att lÀsa Prodigy. Du kommer att bli omtumlad.« The New York Journal of Books

»Champion Àr helt uppslukande.« Kirkus Reviews


UpplÀsare: Ove Ström
LĂ€ngd:

4.2

183 recensioner

Tess

2022-03-07

Jag har inte de rĂ€tta orden, bara 
. wow. Denna boken var allt jag önskade att den skulle vara.

Harriet

2021-07-15

Ett fint slut efter en omtumlande berÀttelse, med spÀnning, svek, oro och att krampaktigt försöka hÄlla sig till det goda i det svÄra Àr alltid tillfredsstÀllande.

Isabelle

2021-07-07

Denna Ă€r den bĂ€sta boken i hela serien. Älskar den. LĂ€ste ut boken pĂ„ en dag. Jag Ă€r förĂ€lskad i legenden - böckerna och Ă€r ledsen att serien Ă€r slut, men kommer definitivt lĂ€sa om dem flera gĂ„nger om.