(128)

Rapport från ett slakteri : en veterinärs berättelse

ljudbok och e-bok


Veterinären Lina Gustafsson börjar arbeta på ett slakteri. Hennes uppgift är att kontrollera att djuren är friska och att lagarna följs. Dag efter dag ser hon tusentals grisar gå till slakt. Hon står vid det löpande bandet och inspekterar kropparna efter de djur som några timmar tidigare mötte hennes blick i stallet.

Rapport från ett slakteri är ett genreöverskridande, självbiografiskt reportage inifrån en bransch som sällan blir belyst. Lina Gustafsson skildrar det vardagliga våldet mot djuren, kontrollsystemet hon själv är en del av och kampen mellan samvetet och en alltmer påtaglig avtrubbning. Men hon fångar också de glimtar av humor och kollegial gemenskap som växer fram i arbetets absurda monotoni.



4.2

128 recensioner

Helena

2023-12-28

Mycket relevant bok, författaren redogör sakligt och får med många aspekter av det problematiska med djurindustrin.

Susanne

2023-08-07

Tack Lina för att du skrev den här boken och delade med dig av dina upplevelser. En viktig ögonöppnare även för mig som varit vegan i flera år.

Veronica

2022-06-20

Viktig bok. Är själv veterinär och sätt hur det går till under besök på slakteriet under studietiden. Läskigt hur människor blir avtrubbade med tiden. Jag äter kött, men det känns inte rätt. Kanske ska jag prova köttfritt efter ha läst denna boken. På så sätt har Lina kanske gjort en skillnad för djuren på slakteriet ändå..