(177)

Rådjursmannen : mina sju år i vildmarken

ljudbok och e-bok


”... lika fascinerande som gripande.” Dagens Nyheter

”En kärleksförklaring till det vilda.” Mariestads-Tidningen

”… en fantastiskt fin bok” Socialpolitik

- - -

Den bästsäljande franska självbiografin om en mans unika kontakt med rådjur.

Som pojke är Geoffroy Delorme ensam och söker sig gärna ut i naturen. En dag i skogen i Normandie möter han ett nyfiket rådjur, ett möte som öppnar vägen till en fascinerande värld som lockar honom allt mer. Geoffroy börjar äta sina måltider i det fria, sedan också att övernatta under bar himmel. Snart finner han för gott att stanna kvar.

Geoffroy lever till slut sju år i skogen. Han anpassar sina mat- och sovvanor för att överleva. Gradvis kommer han allt närmare ett antal rådjur och får uppleva deras liv – och död – på nära håll. Han delar deras strövtåg och tycks bli accepterad som en like. Hos rådjuren upplever han djup vänskap och närvaro. Han blir Rådjursmannen.



3.6

177 recensioner

Josefin

2024-03-21

Gripande bok

Oliver

2024-03-07

Mysig och förtrollande beskriver författaren livet i skogen, så som vi alla borde leva det. I harmoni och samklang med naturen. Så som vi är skapta att leva. Man blir sorgsen när man förstår hur mycket vi människor har påverkat och fortfarande påverkar miljön för allt levande på våran jord. Vi ödelägger verkligen allt, när vi i själva verket kunde få leva i ett paradis här på våran fina, levande planet!

Linda

2023-05-29

Helt okay 👍