(0)

På bygator och alpvägar

e-bok


Hilma Angered-Strandberg beskriver i "På bygator och alpvägar" sina resor i Italien och Alperna. Vi får ta del av fascinerande människoporträtt, och vackra miljöbeskrivningar från ett Italien i en svunnen tid. Denna serie reseintryck är ett fascinerande tidsdokument som inte lämnar någon läsare oberörd.

"En musikant höll på att sjunga neapolitanska visor, tämligen yrkesmässigt, nu ser han utåt och tystnar. Allt glänser klart, klart i aftonglöden, genom den sakta gungningen rör sig i vattnet fästets guldmoln. Plötsligt stämmer han upp: Vorrei morire."

Hilma Angered-Strandberg (1855-1927) var en svensk författare. Hon gjorde åren 1904–1912 långa studieresor till Schweiz och Italien, varifrån hon rapporterade hem till flera tidningar och tidskrifter i Sverige.rnrnHon debuterade i bokform med diktsamlingen I dur och moll 1886 och den kom att följas av talrika novellsamlingar och romaner som hon skrev under nästan fyrtio år. Hennes resor gav ofta inspiration till fascinerande romaner och reseberättelser. En av föregångarna till Vilhelm Mobergs Utvandrar-svit.