(290)

Putins krets : maktkampen om det moderna Ryssland

ljudbok


NÀr Sovjetunionen föll samman 1991 behövde KGB-mannen Vladimir Putin en ny karriÀr. Han fann den i St Petersburg, dÀr han blev borgmÀstarens högra hand och gav sig in i en rad lukrativa men ljusskygga affÀrer. NÀr Putin sedan tog över Ryssland efter Jeltsin kom nÀtverket inom underrÀttelsetjÀnsten och den organiserade brottsligheten vÀl till pass. Ett decennium senare var alla motstÄndare bortrensade.

Catherine Beltons bok Ă€r den definitiva skildringen av Putin vĂ€g till envĂ€lde. Med hjĂ€lp av ett unikt kĂ€llmaterial nĂ„r hon in till kĂ€rnan av Putins krets, och visar hur dess skoningslösa maktmetoder sedan exporterades till Ukraina, London, Syrien – och till slut till Trumps USA.

Boken innehÄller ett persongalleri som kan erhÄllas som en pdf. Mejla till info@bonnieraudio.se sÄ skickar vi det.

”Putins krets lĂ€r bli den definitiva boken om Putin och putinismen
”

Anne Applebaum

”Detta fĂ€ngslande och perfekt researchade verk Ă€r sannolikt den bĂ€sta bok som skrivits om Putin, om hans gĂ€ng, och kanske till och med om det moderna Ryssland, de tre senaste decennierna.”

Peter Frankopan


UpplÀsare: Per Juhlin
LĂ€ngd:

4.1

290 recensioner

Nea

2024-03-07

SkrÀmmande. Oerhört detaljrik! Men mycket frustrerande, förbluffande och en kÀnsla av vanmakt över all totalitet i maktutövandet och all korruption och de enorma summor pengar som regimen svindlat och unnat sig sjÀlva. Nu dÄ karismatiske Aleksander Navalny tragiskt blivit avrÀttad och Trump riskerar bli president Ànnu en gÄng och Putin givetvis sitter kvar vid makten sÄ kÀnns det nÀstintill hopplöst i vÀrlden. Men jag hoppas att de ryska folket gÄr samman pÄ bred front, fÄr revansch och krossar det hÀr vÀldet och envÄldshÀrskaren. Han mÄste bort. Och regimen. Han Àr en ond man.

Alexander

2023-08-08

Den standardiserade vÀsterlÀndska utgÄngspunkten för att beskriva det som hÀnder i Ryssland.

Lars

2023-03-25

Den stora behÄllningen av boken Àr den insyn man fÄr om det grepp som KGB-sfÀren om hela maktsystemet i Ryssland samt hur USA O EU fullkomligt blivit grundlurade. Den frÄga man skall stÀlla sig. Kommer vÀrlden vara pÄ vÀg mot sin undergÄng?????