(138)

Psykopaten

ljudbok och e-bok


HĂ€r presenteras aktuell forskning och fakta om psykopati bortom myter och vanliga missuppfattningar.

Boken utforskar psykopatins komplexa sidor, sÄsom kÀnslokyla hos barn och ungdomar, hjÀrnans belöningssystem, psykopaters orÀddhet, extrema stresstÄlighet och bristande impulskontroll samt varför man faktiskt kan attraheras av psykopater. Med illustrativa exempel visar författarna hur psykopati och oförmÄgan att bry sig om andra mÀnniskor och samhÀllets normer kan yttra sig hos kriminella, i arbetslivet och i vardagen.

Psykopaten Àr skriven för alla som vill förstÄ psykopati och Àr extra anvÀndbar för verksamma inom rÀttsvÀsende, ungdomsvÄrd, socialtjÀnst samt hÀlso- och sjukvÄrd.

Karolina Sörman Àr medicine doktor, forskare vid Centrum för psykiatriforskning, Karolinska institutet och enhetschef för Fortbildningen vid Centrum för psykiatriforskning. Hon forskar bland annat om kÀnslokyla och psykopatiska drag i ungdomsgrupper.

Marianne Kristiansson Àr leg. lÀkare och specialist inom rÀttspsykiatri. Hon Àr avdelningschef och överlÀkare pÄ RÀttsmedicinalverket samt adjungerad professor vid Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska institutet. Hon forskar bland annat om riskbeteende i samhÀllet.


UpplÀsare: Ellen Jelinek
LĂ€ngd:

3.4

138 recensioner

Robert

2024-02-19

LÀttlÀst

Elin

2024-01-04

Det var intressant. Jag uppskattade hur sakliga de Àr, objektiva kring begreppet psykopati. Jag gillade hur de tog upp hur psykopati kan te sig i olika samhÀllsgrupper och Àven hur olika det ter sig för olika personer. Vad jag tyckte var svÄrt var att hÀnga med i allt. Det hoppades hit och dit och var mycket repetition, samt mÄnga begrepp att förstÄ sig pÄ. Men Ä andra sidan sÄ Àr det hÀr inte en bok jag vanligtvis hade lÀst.

Anders

2022-01-21

UpplÀsaren borde öva pÄ att INTE lÄta som en maskingenererad röst. F.ö. en i mitt tycke lyssningsvÀrd bok.