(111)

Projekt Edens lustgård

ljudbok och e-bok


På Hälla kyrkogård arbetar den introverte Arvid som trädgårdsansvarig. När han inte ansar buskar eller gräver gravar, spenderar han tiden med att prata med de döda. Arvid är nämligen synsk, vilket medför att andarna ideligen söker upp honom och stör hans sinnesro.

När det blir dags att rusta upp kyrkans igenvuxna minneslund, faller det på Arvids lott att ansvara för projektet. Budgeten är dock alltför snäv för att han ska kunna göra verklighet av sin vision "Edens lustgård". Arvids största önskan är att göra minneslunden till en vacker plats för de sörjande, samt skapa en sevärdhet som ska locka folk till byn. För att genomföra sina storslagna planer inser han att han behöver hjälp från byborna. Problemet är bara att de knappt pratar med varandra längre.

Efter att ha förolämpat en kvinnlig besökare, blir han omskriven i den lokala pressen. Arvid som föredrar ensamheten, blir överväldigad av all uppmärksamhet. Det dröjer inte länge förrän köerna ringlar sig långa av förväntansfulla människor som hoppas få kontakt med sina döda anhöriga. Nu måste Arvid bestämma sig för om han ska fly, eller utnyttja sitt påtvingade kändisskap för att väcka liv i sin älskade hemby innan den tystnar för gott.

"Projekt Edens lustgård", är en humoristisk och underfundig roman som handlar om kärlek och gemenskap, men framför allt om att ta vara på sitt liv och våga hoppas på det omöjliga.



4.0

111 recensioner

Annika

2023-10-07

Så annorlunda och trevlig bok! Inget för den som inte kan med övernaturliga inslag men fantastiskt rörande, roligt och dråpligt! Jag älskade den här boken!

Siw

2023-05-13

Lättlyssnad. Bra uppläsare

lise

2022-11-14

🤗Fantastisk bok👍