(374)

Processen

ljudbok och e-bok


"NÄgon mÄste ha förtalat Josef K., ty utan att han gjort nÄgot ont blev han hÀktad en morgon."

NÀr Josef K blir hÀktad har har ingen aning om vad han Àr anklagad för. Förvirrad och omtumlad fÄr han till sist ÄtervÀnda hem för att utöva sitt arbete som banktjÀnsteman, men den absurda situationen Àr lÄngt ifrÄn över. Omgivningen Àr hotfull och han kallas till förhör, titt som tÀtt, som tar plats i en dyster byggnad med vindlande gÄngar. Desperat försöker han bevisa sin oskuld men av nÄgon anledning tycks ingen tro honom ...

Franz Kafka (1883-1924) var en tjeckiskt-österrikisk författare som anses vara en av 1900-talets mest inflytelserika författare. Kafka ansÄg vÀrlden vara ogripbar och absurd och mÀnniskor grymma och onÄbara, men samtidigt offer för all slags tarvlighet och ondska. Majoriteten av Kafkas verk publicerades efter hans död av hans nÀra vÀn Max Brod. Franz Kafka insjuknade i tuberkulos 1917 och avled i dess sviter 1924.



3.4

374 recensioner

Paul

2024-04-12

nutidsaktuell

David

2024-01-20

Ett mÀsterverk. En mycket för K. besvÀrlig och absurd rÀttsprocess dÀr denne inte fÄr veta vad han Àr hÀktad för brott tar vid.;PrÀstens samtal och sÄ det tragiska slutet. Mycket bra bok vÀrd att lÀsa Ätminstone en gÄng.

Jonas

2023-10-26

MĂ€rklig bok