(659)

Praktika för blivande föräldrar : gravidfakta och barnkunskap på vetenskaplig grund

ljudbok och e-bok


När du väntar barn räcker det inte med alternativa fakta. I Praktikan varvas medicinska fakta om alla viktiga delar av graviditet och spädbarnstid med att professor Agnes Wold och barnläkare Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av råd om hygien, städning, amning, infektioner, vaccinationer och alkohol som väller över dig som blivande förälder. Det är inte så svårt. I Praktikan lär du dig allt du behöver för att ge barnet och dig själv bästa möjliga start i livet.

Dags att spräcka myterna runt föräldraskap och spädbarnsvård! Agnes Wold och Cecilia Chrapkowska röjer i den djungel av välmenande råd om allt från hygien, städning, amning och infektioner till alkoholkonsumtion och vaccinationer som väller över den nyblivna föräldern. Praktikan innehåller praktiska tips, vetenskapligt verifierade sanningar och stridbar feminism riktad till alla föräldrar, oavsett kön och familjekonstellation.

Ur förordet: ”Som nybliven förälder kommer du att överösas av välmenande råd. Och du kommer att lyssna på alla, för när du ska bli få barn finns det inget du hellre vill än att göra rätt. Ganska snart kommer du att börja känna dig förvirrad eftersom många av de råd som florerar motsäger varandra. Vi vill hjälpa dig att sortera bland råden och spräcka myterna om föräldraskap och spädbarnsvård. Som läkare och forskare är vi skolade i att förstå hur kroppen fungerar, i att läsa och kritiskt granska vetenskapliga rön råd kring graviditet och föräldraskap. Med den här boken vill vi sprida den kunskap vi nått genom decennier av föräldraskapsstudier.”

Axplock ur innehållet:

Påbud och förbud för gravidaFörlossningAtt få sovaAtt börja äta annat än mjölk Bajs, kräkningar, skrik och kolikInfektionerVaccinationer


Uppläsare: Agnes Wold
Längd:

4.2

659 recensioner

Anne

2024-03-10

Väldigt ojämn Ibland på tok för ingående Ibland saknar jag väsentlig information Likaså är det skillnad på teori och verklighet och då kan jag undra vilken värld Agnes Wold lever i Hon får det ofta att låta så tråkigt att ha barn och när hon betonar ALLA barn tillåter jag att som mor till fyra barn och mormor/farmor till fyra barnbarn att småle

Christina

2024-03-01

Saklig och enkel. Tar död på ovetenskapliga tokerier.

Cecilia

2024-02-05

Informativ, lärorik och tänkvärd! Borde vara "ett måste" att lyssna på för alla blivande föräldrar. Verkligen många praktiska tips och lugnande råd för en nojjig förstagångsförälder.