(630)

Pottungen

ljudbok och e-bok


Det Àr mars 1792 och Gustav III ligger död pÄ Stockholms slott. PÄ balkongen visar den nye regenten hertig Karl upp sig för folket.

PÄ borggÄrden stÄr Johanna som en gÄng var slottets pottunge med ett krampaktigt grepp om sin son Nils. Hon om nÄgon vet vad hertigen Àr kapabel till. I en tid dÄ kopplerskor lurar pÄ krogarna, plitar griper lösdriverskor pÄ gatorna och dÀr de flesta försörjningsmöjligheter Àr stÀngda för en ogift mor Àr Johanna ÀndÄ fast besluten att glömma det som varit och skapa sig ett bÀttre liv. Men hur?

Inne i slottets förgyllda salar drömmer hertiginnan Charlotta om inflytande och makt. Tillsammans med sin hovmÀstarinna Sophie samlar hon tidens vittra fruntimmer i den hemliga kvinnosalongen BlÄstrumporna.

IPottungenfÄr lÀsarna Äterknyta bekantskapen med pigan Johanna, hertiginnan Charlotta och grevinnan Sophie frÄnBarnbruden. Det Àr en berÀttelse om orÀttvisor, förtryck och det som förenar oss alla: LÀngtan efter kÀrlek och att fÄ styra sitt eget liv.

Anna Laestadius Larsson Àr författare och journalist med intresse och engagemang för kvinnohistoria och villkoren för kvinnor idag.


UpplÀsare: Anne-li Norberg
LĂ€ngd:

4.1

630 recensioner

Therese

2023-09-25

SpÀnnande fortsÀttning pÄ Barnbru0den, intressant att befinna sig i helt skilda klasser i 1700-talets Sverige och ur ett kvinnligt perspektiv.

Maria

2022-04-27

Romanen Àr spÀnnande och medryckande i sin verklighetsbaserade fiction.

Anna-Stina

2022-04-23

SpÀnnande och lÀrorik historia, kvinnans stÀllning i samhÀllet.