(142)

Post mortem

ljudbok och e-bok


Första boken i serien om Kay Scarpetta

»En spÀnnande deckare, men ocksÄ historiskt intressant med den tidens kriminalteknik som förebÄdar tv-serier som CSI.« Lotta Olsson, DN

»BlÀndande. En thriller i absolut toppklass.« The Times

I Richmond, Virginia slÄr en monstruös förövare till i skydd av mörkret, och lÀmnar efter sig ett vedervÀrdigt spÄr av strypmord som paralyserar staden.

RÀttslÀkaren Kay Scarpetta förvÀntar sig det vÀrsta: ett vÀlplanerat fÀlttÄg utfört av en briljant seriemördare vars signatur inte ger nÄgra tydliga ledtrÄdar. Med ett osvikligt öga för detaljer tar Scarpetta hjÀlp av de senaste kriminaltekniska rönen för att försöka demaskera mördaren.

Men utredningen kommer att sĂ€tta Scarpetta pĂ„ prov som ingen annan, eftersom den verkar vara utsatt för sabotage inifrĂ„n – och för att nĂ„gon vill se henne död.

I översÀttning av Erik Andersson.

PATRICIA CORNWELL Àr en av vÀrldens bÀst sÀljande kriminalförfattare, översatt till 36 sprÄk och med över 100 miljoner sÄlda böcker. Sammanlagt har hon haft 29 titlar pÄ New York Times bestsellerlista. Post mortem [Postmortem, 1990] Àr den första boken i serien om Kay Scarpetta, som Patricia Cornwell skrev medan hon fortfarande arbetade med rÀttsmedicin i Richmond, Virginia. Boken blev en enorm succé och vann en rad priser för Ärets bÀsta kriminalroman.


UpplÀsare: Jacqueline Miura
LĂ€ngd:

3.6

142 recensioner

Victoria

2024-01-19

Vet inte om det var upplÀsaren som gjorde att boken blev lÄngsam och svÄr att hÀnga med i, eller om det var innehÄllet.

Ingalill

2023-11-11

Jag har lÀst denna bok pÄ svenska och engelska och jag har lyssnat pÄ den pÄ engelska. Nu lyssnade jag pÄ den pÄ svenska men berÀttarrösten var otroligt seg. Jag ökade upplÀsningshastigheten frÄn 1.0 till 1.1. Det gjorde otroligt mycket. Boken Àlskar jag.

Lisa

2023-10-08

UpplÀsaren lite trÄkig,/lÀste lite lÄngsamt, artikulerade mycket sÄ man nÀstan tror att hon kom bort sig .