(149)

Pojkarna

ljudbok och e-bok


Vi fyllde fjorton Är den vÄren, Bella, Momo och jag.

Vi höll oss för oss sjÀlva.

Om vintereftermiddagarna var vi oftast i Momos rum, men under den varma delen av Äret satt vi i Bellas trÀdgÄrd, eller inne i vÀxthuset om det regnade.

Vi levde mitt i allt detta sprakande och det fick mig att glömma att jag var Kim, att jag hade en kropp som vÀxte och sprÀngde. VÀxthuset var en frizon, ett rum att gÄ till dÀr andra lagar gÀllde.

PÄ dagarna utstÄr Kim tillsammans med sina tjejkompisar Bella och Momo killarnas krÀnkningar, men pÄ nÀtterna dricker de av nektarn frÄn en fantastisk blomma som förvandlar dem till pojkar.

Kim kan inte fÄ nog av friheten i en annan kropp och blir som pojke ocksÄ kÀr i Tony. Tillsammans upplever de bÄde spÀnning och attraktion, men som tjej Àr inte Kim intressant för Tony.

Pojkarna Àr en tonÄrsskildring som ingen annan. Den kombinerar det plÄgsamt vardagliga med det vackert magiska i en berÀttelse om uppvÀxt, förvandling, kÀrlek och systerskap.

Pressröster om debutromanen Om du var jag:

”Knivskarpt om flickors symbiotiska vĂ€nskap” Aftonbladet

”Jessica Schiefauer berĂ€ttar stilsĂ€kert om osĂ€kra Agnes och avancerade Louise, om den lilla lyan, festerna, supandet och spyorna. Och om hur verkliga faror kan lura helt nĂ€ra.” Expressen

”/
 / Schiefauer sticker av. Hennes styrka Ă€r att hon skapar en övertygande atmosfĂ€r. SprĂ„ket Ă€r kraftigt, byggt pĂ„ metaforer med en drivande dialog och hon har en ovanlig kĂ€nsla för sinnesintryck. Med sensuell inlevelse förmedlar hon mjukheten hos ett tyg, musikens vibrationer, lukter bĂ„de lockande av hud och smink och Ă€ckliga av spyor.” SvD

"Om du var jag" Àr en utmÀrkt debut, med tÀtt sprÄk och levande gestaltningsförmÄga." Landskrona-Posten



3.2

149 recensioner

Isa

2024-02-05

oklart slut

Elwan

2022-12-22

En vÀldigt konstig berÀttelse. Föll mig tyvÀrr inte alls i smaken.

maja

2022-10-26

Inte min smak