(430)

Poirots jul

ljudbok och e-bok


Att den gamle mannen hade sÄ mycket blod i sig!

Den Äldrade miljonÀren Simeon Lee har tre vuxna söner. Alla lika försummade som fyllda av hat mot varandra och sin far. VÀl medveten om detta finner Simeon en sadistisk tillfredsstÀllelse i att samla den dysfunktionella familjen för att fira jul tillsammans. Fast i sin rullstol Àgnar han högtiden Ät att utdela trakasserier och det rÄder ingen brist pÄ konflikter i familjen. Men nÀr Simeon hittas ihjÀlslagen gÄr ÀndÄ ingenting ihop.

FrÄn sitt stilla julfirande kallas Hercule Poirot till familjen Lees gods. Allt efter som han lÀgger ihop bitarna i mysteriet nystas fler mörka hemligheter upp Àn vad familjen skulle önska.

Poirots jul utkom Är 1938 och mottogs med mycket fina recensioner. I Sverige har boken oförtjÀnt hamnat i skymundan trots att den anses vara en av Agatha Christies frÀmsta romaner.

I nyöversÀttning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fÄtt en enhetlighet som spÀnner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en sprÄklig förankring till den tid dÄ de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.


UpplÀsare: Maria Lyckow
LĂ€ngd:

4.1

430 recensioner

Anonym

2023-12-23

sÄ mysig

Sofie

2023-12-14

Trivsam och finurlig

Elisabet

2023-11-28

en spÀnnande bok