(35)

Plusbarn: high need babies på svenska

ljudbok


"Du som läser detta har säkert märkt att din bebis inte riktigt är som andra bebisar. Förmodligen är ditt barn intensivt, aktivt, uttömmande, hungrigt, krävande, dåligt på att sova, missnöjt, oförutsägbart, har svårt att lugna sig själv, är superkänsligt och har separationsångest. Så här är din bebis– hela tiden. GRATTIS – Du har fått ett plusbarn!"

Att ha ett plusbarn - en "high need baby" med extra allt - är en utmaning för vilken förälder som helst. Med denna bok vill författaren Therese Stahl, som själv är förälder till ett plusbarn, erbjuda uppmuntran fri från pekpinnar till andra föräldrar i en liknande situation. Boken tar dig igenom de många olika stadierna i barnets uppväxt, från nyfödd till storbarn och den kan även läsas av anhöriga och BVC-anställda för att öka förståelsen för både barnen och deras föräldrars situation.

Therese Stahl (1978) är föreläsare, skribent och framgångsrik föräldracoach som erbjuder stöd och uppmuntran till föräldrar.


Uppläsare: Sandra Kassman
Längd:

4.1

35 recensioner

Eva

2023-10-25

Tack, för att jag kan se min dotter le igen, att stå rak i ryggen inför andras oförstående blickar. Att hon,genom att ha läst boken, kan dela med sig, av sin nyfunna kunskap om sin dotter, till oss andra runt den lilla familjen. Och som vi i vår tur delar vidare. Ett lugn har lagt sig över oss alla! Mormor till ett Plusbarn

Anneli

2023-02-07

Åh vad jag önskar att jag hittat och läst denna bok när min nu sjuåriga son var bebis! Fast ändå värt att läsa den nu, det blev som en slags bekräftelse på att jag/vi inte kunnat göra mer än vad vi gjorde och att vi hade ett extra krävande barn. Att det inte var jag som var en misslyckad mamma.

Natalia

2021-01-12

Innehåller nästan bara intervjuer med andra föräldrar till plusbarn så mer en bok för de som vill hitta tröst i att de inte är ensamma och höra andras upplevelser och att ens bebis kommer mest störst sannolikhet vara hyper i många år till -.-