(21)

Pillret : en berättelse om depressioner och doktorer, forskare och Freud, människor och marknader

ljudbok och e-bok


Få läkemedel har som "lyckopillren" väckt så starka känslor i samhällsdebatten och lyfts till så tydliga kulturella symboler för vår samtid. Uppskattningsvis 600 000 svenskar tar dagligen någon av de moderna antidepressiva medicinerna. Många vittnar om att de sannolikt inte skulle ha varit i livet idag om läkemedlen inte hade funnits. Andra upplever att problemen blivit större med än utan medicinerna. Här berättar några av dem sin historia.

Pillret är en fascinerande berättelse som blottlägger de tuffa ideologiska motsättningarna inom psykiatrin och de smarta knepen i marknadsspelet om läkemedelsmiljonerna. På jakt efter en större förståelse för spelet kring de moderna antidepressiva medicinerna tar Ingrid Carlberg läsaren med från Sigmund Freud i 1800-talets Wien till PR-strategier och marknadsplaner hos nutidens multinationella läkemedelsbolag.


Uppläsare: Håkan Julander
Längd:

3.9

21 recensioner

Lena

2022-10-31

Väldigt intressant med läkemedlens historia Men man blir både rädd o ledsen

Ani

2022-01-20

Välarbetad och intressant!

Nina

2021-04-06

FACKING JÄVLAR BOK! 🥪🥪🌮🌮🌮🌮🤢🤒🍗🧆🥙🧀🥞⛪🗽💒🏣🏣🏤🏤🏤🏥🏦⛪⛪🏒🎳📯🧢🎓🧢⛑️⛑️🥿📿🔃🔃☸️⤴️↗️➡️⤴️🛐🚭⬇️🇧🇸🇨🇭🇨🇭🇨🇫🇧🇶:'(:'(:'(:-\B-):-$:'(:-\B-):O:'(:'((^_-)(^_-):-\:-\:'(:'(:-{(^_-)(^_-):-|