Peter Rätz : 9 år som undercover agent

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Peter Rätz : 9 år som undercover agent

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Peter Rätz : 9 år som undercover agent

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Peter Rätz : 9 år som undercover agent

4,1 3046 betyg
10 h 28 min
Sveriges mest framgångsrike infiltratör berättar om sin tid under cover i den svenska maffian. Peter Rätz värvades 1996 av kriminalpolisens underrättelsetjänst och steg snabbt i graderna. Under de år han arbetade kom han längre än någon annan infiltratör. Han var bland annat Sergant at Arms i Bandidos, ansvarig för säkerhetsfrågor, vapen och elimineringar. Han genomförde knark- och vapenaffärer och var inblandad i indrivningsverksamhet och människohandel. Och när han var prospect i Brödraskapet MC, arbetade han en tid som livvakt åt Hells Angels svenska president Thomas Möller.Allt med svensk polis goda minne.Han skickades under de här åren på kortare eller längre uppdrag i 14 länder. Oftast utan att polisen i dessa länder hade en aning om vem han var. Under de här åren fick han och hans sambo en son. År 2004 avslöjas Peter Rätz:– Det var Eskilstunapolisen som läckte till en journalist, säger han.Därmed blir han vad som i kriminella kretsar benämns, en levande död.Utan möjlighet till kontakt med vänner och släktingar gömmer han sig någonstans i världen med minst två kontrakt på sitt huvud. Han kan aldrig mer återvända till Sverige. Hans lille son vet inte att hans föräldrar är svenskar, vet inte ens vad deras riktiga namn är.Det är som taget ur en thriller. Men vartenda ord är sant.Så här ser verklighetens kamp mot den svenska maffian ut.Det här är Peter Rätz historia.

En verklig berättelse som tagen ur en kriminalfilm – en infiltratör, en svensk polis som såg genom fingrarna och en stark strävan att få ut så mycket information ur de ökända och kriminella MC-gängen som det bara gick. Den sanna historien om Peter Rätz som under 9 år tog del av bland annat Bandidos och Hells Angels brottsligheter på begäran av underrättelsetjänsten, är skildrad med spänning och häpnadsväckande information från början till slut.

Beställda mord, vapen- och knarkaffärer och en näst intill sjuk lojalitet till MC-gängens ledare blev vardagsmat för Peter Rätz. För att inte avslöjas var han tvungen att begå de hemskaste av brott utan att polisen ingrep. Informationen var guld värd, dock på många personers bekostnad – men ledde samtidigt till många fällande domar på högt uppsatta kriminella. Hans uppdrag skedde både i Sverige och utomlands innan hans identitet blev röjd genom en läcka från polisen, och hotbilden mot honom blev ett faktum.

Idag lever Peter Rätz, före detta undercover-agent, på okänd ort utomlands där inte ens hans son vet hans riktiga identitet. Följ den sanna och gripande historien om hans dubbelliv både innan och efter läckan – genom Peter Rätz egna ord via hemlighetsfulla intervjuer – skriven av journalisten Dick Sundevall.

Peter Rätz : 9 år som undercover agent är tillgänglig som ljudbok.

 • Ljudbok

  Publicerad : 2009-06-09

  Språk: Svenska

  Förlag Ljudbok: Bonnier Audio

  ISBN Ljudbok: 9789173483568

Visa mer

Det här gillar andra med Nextory

Så bra att kunna lyssna på en bra bok när jag sitter i bilen eller på flyget eller tåget.

AnitaAnita

Lätt att läsa och bra att man kan ställa in bakgrundsfärg och teckenstorlek.

PeterPeter

Snabb och trevlig kundtjänst, bra utbud och snyggt användargränssnitt. Ständig utveckling av appen.

AnnaAnna

4,1

3046 betyg
 • Emma

  2023-06-03

 • Ingela

  2023-06-02

  Spännande att lyssna på den sanna "Frank Wagner" sjukt att detta har hänt!

 • sonny

  2023-05-31

Ladda fler
Skriv en recension genom att ladda ner appen
img

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.

Böcker av Dick Sundevall

visa
amex
master