(10)

Peter Pan och Wendy

e-bok


NÀr Peter Pan flyger in genom fönstret till de tre barnen Darlings sovrum för att leta efter sin borttappade skugga, gÄr startskottet för ett klassiskt Àventyr som trollbundit barn och vuxna i mer Àn hundra Är.

Tillsammans med Peter Pan ger sig Wendy och hennes bröder, Michael och John, ivÀg pÄ sitt livs resa.

FÀrden gÄr till landet Ingenstans - en magisk fantasiö befolkad av sjöjungfrur, pirater, Àlvor och indianer.

HÀr möter barnen Àlvan Tingeling och De borttappade pojkarna, och hÀr fÄr de vara med om en rad fantastiska Àventyr som kulminerar med striden mot skurkarnas skurk - den beryktade kapten Krok.

Njut av fantasin och berÀttarglÀdjen i denna magnifika och oavkortade nyutgÄva av J.M. Barries barnboksklassiker, sagolikt illustrerad av den prisbelönte australiensiske konstnÀren Robert Ingpen.

James Matthew Barrie föddes i den lilla skotska byn Kirremuir Är 1860. Efter att ha tagit examen vid University of Edinburgh 1882 fick han arbete som journalist, men flyttade efter ett par Är till London dÀr han inledde sin författarbana. Barries romaner, noveller och pjÀser blev enormt framgÄngsrika, och under loppet av sin levnad blev författaren adlad och fick ta emot en rad hedersbetygelser, bland annat Order of Merit. Privat kantades J.M. Barries liv av svÄra motgÄngar. Ett kort Àktenskap slutade i skilsmÀssa, och till sin stora sorg fick han aldrig nÄgra egna barn. En stÀllföretrÀdande familj fick Barrie nÀr han utsÄgs till förmyndare för de fem minderÄriga pojkarna Llewellyn Davies. Barries kÀrlek till barnen var stor, och de inspirerade honom i sin tur till verket PETER PAN, som kom att bli författarens mest kÀnda.