(26)

Peter Pan

ljudbok och e-bok


Alla barn blir vuxna. Utom ett - Peter Pan. Han Àr en busig och Àventyrlig pojke som kan flyga och hÄller till i det magiska Aldriglandet dÀr han umgÄs med sjöjungfrur, pirater och Àlvor. En kvÀll flyger Peter Pan in genom fönstret till de tre syskonen Wendy, Michael & John Darlings sovrum i London för att leta efter sin borttappade skugga. Det blir startskottet för ett fantastiskt Àventyr dÀr Peter Pan och hans nya vÀnner fÄr stifta bekantskap med den pyttelilla Àlvan Tinker Bell, de borttappade pojkarna och, inte minst, den elake superskurken kapten Krok.

Megaklassikern Peter Pan Àr en tidlös saga om fantasi och eskapism, inspirerad av författaren J. M. Barries eget liv som adoptivpappa Ät fem pojkar. HÀr i en ny, pÄkostad presentutgÄva med den hyllade illustratören Peter Uchnår teckningar.

J. M. BARRIE [1860-1937] var en skotsk författare, mest kÀnd för sina böcker om Peter Pan. Vid sin bortgÄng överlÀt han rÀttigheterna till Peter Pan-böckerna till barnsjukhuset Great Ormond Street Hospital for Children i London, nÄgot som fortfarande bidrar till en stor del av sjukhusets finansiering.

PETER UCHNÁR [f. 1970] Àr en slovakisk konstnÀr och illustratör, flerfaldigt prisbelönt bÄde i Slovakien och utomlands. Bland utmÀrkelserna kan nÀmnas The Golden Feather, och nomineringarna till det prestigefyllda Hans Christian Andersen-priset 2010 och 2016.