(3)

Pausa : en handbok om återhämtning

e-bok


Pauser för hjärnan är vad fysisk träning är för kroppen. Båda gör att du orkar mer och slipper bli sjuk av stress. Du får lång hållbarhet helt enkelt. Hur du tränar kroppen vet du nog. Men hur tränar du hjärnan?

I den här boken får du lära dig mer om den viktiga vilan. Pauserna som gör dig mer fokuserad och effektiv. Du får enkla tips och övningar som du kan börja med redan idag.

Ur boken

Många människor tar tag i livet när det händer något oväntat. En händelse, sjukdom och andra negativa besked om något livsomvälvande leder ofta människor in på att se världen med andra ögon. Helt plötsligt kanske man börjar uppskatta det lilla i livet, och man börjar förstå vitsen med att inte stressa ihjäl sig längre. Livet är för kort för det, tydligen.

För mig var det just så. Jag var tvungen att bli sjuk i hjärntumör för att min väckarklocka skulle ringa. Men tro mig, jag önskar att jag för länge sedan insett vad jag vet idag. Då hade jag levt livet på ett lite annorlunda sätt. Jag hade varit snällare mot mig själv. Lyssnat mer på mig själv och min kropp. Satt gränser för mig själv, och inte ältat gammalt eller varit så orolig över allt. Men nu gjorde jag inte det.

Idag är jag friskskriven och mår bra. Men vad jag vill säga med detta är att du inte behöver vara sjuk för att du ska kunna tillägna dig det som står i denna bok. Det bästa är förstås att du börjar ta hand om dig när du är frisk.

Det är inte så mycket att fundera på – gör det bara!

Innehållsförteckning

Vänta inte på väckarklockan

Ge katten i livspusslet

Vi gör som vi brukar

Pausa – och få mer energi

Stress

Andning

Hjärnan och mindfulness

Yoga

Att acceptera, släppa taget och att inte döma

Tillit och tålamod

Tacksamhet och generositet

Nyfikenhet och strävan

Livskraft

Några avslutande ord

Om författaren

Ulrika Borén är föreläsare och undervisar i yoga, mindfulness och medveten andning. Hon har en akademisk bakgrund i beteendevetarämnen, samhälls- och kulturanalysprogrammet och har en examen i pedagogik. Ulrika är utbildad inom motiverande samtal, kognitiv beteendeterapi och är diplomerad mindfulnessinstruktör.

Recensioner

"En liten välskriven och praktisk bok som handlar om hur man tar igen sig och vilar. [...] Det bästa med Pausa är att den är så lättläst och att övningarna är enkla."

- Annette Sjöberg, BTJ-häftet nr 4/2017

"Användbar och lärorik bok som gav mig många aha-upplevelser"

- Jessica Karlsson, HR-ansvarig HSB Östra

"Handfasta tips om hur man kan stanna upp i livet, andas och ge hjärnan lite ro."

- Norrköpings Tidningar

"Boken lär dig om den viktiga vilan, hur den i sin tur gör dig mer effektiv och mer skärpt, samt hur du slipper bli sjuk av stress."

- Affärsstaden

"Ulrika skriver med värme och ödmjukhet samtidigt som hon utmanar och inspirerar till att förändring faktiskt är möjlig"

- Sverker Wadstein, samtalsterapeut Bra Relationer

"Ulrika skriver på ett mycket inspirerande sätt. Hon lyfter livets stora svårigheter kring den vardagliga stressen och konsten att kunna hitta återhämtning."

- Jenny Lindberg, yogalärare Yoga Living

--

Det här är en bok för dig som är intresserad av hälsa, välbefinnande, yoga, mindfulness, stresshantering och att hitta balans i livet. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.