(88)

Patienten

ljudbok och e-bok


"Den tjugoförsta november, den dag dÄ Rhoda Gradwyn fyllde fyrtiosju Är, och tre veckor och tvÄ dagar innan hon blev mördad, gick hon till Harley Street för att för första gÄngen trÀffa sin plastikkirurg, och fattade dÀr i vÀntrummet, som tycktes vara inrett för att inge förtroende och dÀmpa oro, det beslut som oundvikligen skulle leda till hennes död."

Rhoda Gradwyn, en av Londons mest beryktade undersökande journalister, skriver in sig pÄ den berömde plastikkirurgen Chandler-Powells exklusiva privatklinik för att lÄta avlÀgsna ett missprydande Àrr i ansiktet. Alla förutsÀttningar finns för ett lyckat ingrepp, följt av en veckolÄng behaglig konvalescens pÄ ett av de vackraste godsen i hela Dorset. Operationen genomförs som planerat, utan nÄgra som helst komplikationer. Dagen dÀrpÄ hittas hon död pÄ sitt rum.

Polisintendent Adam Dalgliesh och hans kollegor vid Scotland Yard kallas in för att utreda fallet. NÀr det omfattande förhörsarbetet inte verkar leda nÄgon vart beslutar Dalgliesh att man mÄste börja grÀva djupare i Rhoda Gradwyns privatliv. SmÄningom finner man kopplingar bÄde till en ung kvinnlig författares sjÀlvmord nÄgra Är tidigare och till ett gammalt mordfall dÄ en liten flicka tagit livet av sin lillasyster. NÀr sedan ocksÄ en av Rhodas fÄ nÀra vÀnner hittas död blir hÀrvan Àn mer tilltrasslad för Dalgliesh och hans medarbetare, som kommer att stÀllas inför svÄrare problem Àn frÄgan om vem som egentligen Àr skyldig.

En ny Dalgliesh-deckare Àr alltid efterlÀngtad och Patienten följde mycket riktigt upp de internationella framgÄngarna med Fyren (2006): mÀsterligt psykologiskt och kÀnslomÀssigt djup i karaktÀriseringarna, levande miljöskildringar och en spÀnnande mordgÄta.


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

3.7

88 recensioner

brittgunnel

2021-04-30

VÀlskriven! Bra upplÀsning.