(545)

Pappaklausulen : roman

ljudbok och e-bok


En pappa ÄtervÀnder till Sverige för att hÀlsa pÄ familjen som han en gÄng övergav. Hans dotter Àr gravid med fel man, hans neurotiske son har fÄtt egna barn och vill att pappan som nu Àr farfar ska ta hand om sig sjÀlv. Rollerna Àr förÀndrade och pappaklausulen mÄste omförhandlas. Men gÄr det?

Jonas Hassen Khemiris nya roman handlar om livsvalen vi gör, om friheten och plikten, och om att ofrÄnkomligen stÄ till svars för sitt barn, vad vi Àn vÀljer. Men framför allt Àr det en kÀrleksfull hyllning till alla de som varje dag stannar kvar.

Finalist för National Book Award 2020 och vinnare av Prix MĂ©dicis Étranger 2021.


UpplÀsare: Hamadi Khemiri
LĂ€ngd:

4.0

545 recensioner

Pamela

2023-08-18

Jag valde den hÀr boken att lÀsa eftersom det var ett av de bÀst betygsatta valen frÄn böckerna att lÀsa för Svenska 1 via NTI Skolan och det Àr första gÄngen jag somnar sÄ mÄnga gÄnger till en bok/ljudbok. Den har en överdriven förlÀngning, alldeles för mÄnga onödiga meningar, alldeles för mÄnga slumpmÀssiga obetydliga scener överdrivet beskrivna. SprÄket Àr alltför förenklat i det mesta av boken och det Àr verkligen inte vÀrt tiden för en person som mig som Àr mamma till smÄ barn, fru och student. Jag Àr vÀldigt glad att den Àr klar. Min lÀrare sa att jag borde lÀsa den och kanske blir jag imponerad. Jag avslutade boken och jag förblir inte imponerad.

Karin

2022-09-20

Jag tyckte mycket om första hĂ€lften, men av nĂ„gon anledning tröttnade jag lite och mot slutet tappade jag lite lusten. UpplĂ€saren var riktigt bra. Älskade hans sĂ€tt att lĂ€sa. ExtrapoĂ€ng för det!

Alexandra

2022-03-23

SĂ„Ă„ bra!