(7)

Papegojkaoset

ljudbok och e-bok


Det bÀsta Fardus vet Àr att lÀsa och skriva. Maltes högsta önskan dÀremot Àr att fÄ ett eget husdjur. De gÄr i samma klass och Àr lÀtt bÀsta teamet. VÀnner kan nÀmligen vara kompisar Àven om de tycker olika. Till exempel om djur! Charmigt, humoristiskt och mitt i prick i Camilla Ceders första bok om bÀstisarna Fardus och Malte och Maltes nya, busiga papegoja. Varmt, fÀrgstarkt och mysigt illustrerat av Hanna Granlund som Àven gör bilderna till succéserien Spöksystrar.

Idag har Malte lovat en överraskning efter skolan. NĂ€r han lĂ„ser upp ytterdörren fĂ„r Fardus nĂ€stan en chock. Tidningar ligger utspridda över köksgolvet, en brödlimpa guppar uppsvĂ€lld i diskvattnet och i fruktskĂ„len har nĂ„gon bitit i alla frukterna. FrĂ„n gardinstĂ„ngen hörs ett muttrande: En papegoja! Motvilligt hĂ„ller Malte med om att gojan nog behöver bli lydigare 
 Men hur gör man egentligen nĂ€r man ska uppfostra en fĂ„gel?

CAMILLA CEDER Ă€r författare och konstnĂ€r med bakgrund inom socialt arbete. Hennes berĂ€ttelser Ă€r fyllda av drastisk humor, inlevelse – och djur. Som liten lyckades hon tjata till sig flera husdjur: hĂ€st, katt, hund, undulat och kanin med flera. Hon har skrivit bĂ„de barn- och vuxenböcker. HANNA GRANLUND Ă€r illustratör, serietecknare, grafiker och författare. Hennes bilder Ă€r tuffa och barnnĂ€ra, fĂ€rgstarka och uttrycksfulla. Hon har bland annat illustrerat succĂ©serien "Spöksystrar" och hon gillar katter.


UpplÀsare: Vivian Cardinal
LĂ€ngd: