(8)

Pandemi

e-bok


I Maths Claessons kritikerrosade och prisbelönta böcker om Linux, fÄr vi möta en ung kille i ett framtida Stockholm med en stor dröm: att en dag bli rymdpilot. Pandemi Àr en samlingsvolym innehÄllande Uttagningen, Kristallstaden samt den nyskrivna boken Pandemi. Svensk science fiction nÀr den Àr som bÀst!

PĂ„ rymdstationen Kristallstaden har ett helt nytt liv börjat för Linux, och han Ă€r nĂ€rmare Ă€n nĂ„gonsin att bli rymdpilot. Men tusentals kilometer bort hotas Jorden av en pandemi av gigantisk omfattning och nĂ€r hans familj, vĂ€nner och Elvira behöver hans hjĂ€lp börjar allt falla samman. Och Ă€nnu lĂ€ngre bort glimmar stjĂ€rnorna i den outforskade djuprymden 
 En omöjlig dröm, en uttagning, en enda chans att uppnĂ„ allt han nĂ„gonsin har drömt om!

Böckerna om Linux har beskrivits som "oemotstĂ„ndlig", "spĂ€nnande, tĂ€nkvĂ€rd, omtumlande", "en in-pĂ„-huden-berĂ€ttelse av unga mĂ€nniskor och deras drömmar" och ”som Harry Potter-böckerna fast i rymden”. Uttagningen nominerades till ”Slangbellan”, priset till bĂ€sta barn/ungdomsboksdebutant och vann Barnboksplaketten ”Din bok –vĂ„rt val”.

I Pandemi samlar vi Linux-serien och förbereder oss att förflyttas i tid och rum för ett lÀsÀventyr av högsta klass!

”Som Harry Potter-böckerna, fast i rymden."

Lotta Olsson, Dagens Nyheter



4.1

8 recensioner

Henric

2021-06-29

Huvudpersonen 15-Äriga Linux lyckas komma med i en klass, som gÄr i skola pÄ den stora rymdstationen Kristallstaden. Det Àr mycket olika mot hemma nere pÄ jorden. Det Àr mycket spÀnnande att fÄ följa Linux och hans kamrater upplevelser under det skolÄret.

Anna

2021-02-02

Den hÀr kom ut före pandemin. NÀr jag bokprata om den i en sjÀtteklass var det ingen som var intresserad. NÀr jag kollade efter den i höstas pÄ adlibris var den utsÄld. Undrar om barnen jag trÀffade har lÀst den nu?

Therese

2020-10-26

Som en modern Sci-fi Harry Potter, men utan magi och mer teknologi. Bra!