(4)

Ovanliga matsvampar

e-bok


"En mycket smakfull volym som ger en fräsch ingång till det boktäta ämnet svampplockning."

Naturmorgon

"Det är en gedigen och inspirerande genomgång som lämpar sig väl för såväl nybörjare till svampplockning som den som vill ta nästa steg och testa nya sorter."

BTJ

Varför begränsa dig till kantarell och karljohanssvamp när det finns så många andra utmärkta matsvampar i våra skogar? Det är dags att vidga vyerna och upptäcka de andra matsvamparna som gör både plockning och matlagning mycket roligare!

Oliver Karlöf hjälper dig hitta matsvampar med unika smaker och egenskaper som annars ofta blir kvarlämnade i skogen. Det handlar om vanliga men förbisedda arter som sandsopp och blodriska, svårfunna arter som den eftertraktade goliatmusseronen och doldisar som stjärnhovstryffel. I takt med att du lär dig nya arter får du större och mer omväxlande skördar, något som gör svampplockningen mycket mer spännande.

Totalt presenteras 33 olika matsvampar, vackert illustrerade av Saga Mariah Sandberg. Till varje svamp finns dessutom flera foton som förtydligar växtplats och utseende. Du lär dig hur du tar vara på och förvarar svampen och i boken finns också ett 30-tal vegetariska recept där svamparnas unika egenskaper kommer fram.