(109)

Otid : Vit melankoli

ljudbok


En ung flicka, utan namn, har hoppat pĂ„ ett godstĂ„g i norra Sverige och hamnat i Stockholm. I samband med ett slagsmĂ„l grips hon och en utredning kring hennes identitet tar fart, dĂ€r poliserna Jeanette Kihlberg, Jimmy Schwarz och Nils Åhlund kopplas in.

Men det Ă€r ett krĂ€vande fall. Snart knyts flickans nĂ€rvaro pĂ„ ett avlĂ€gset sĂ€tt till tvĂ„ mord i förorten, och för varje ny ledtrĂ„d tycks det intrikata mönstret av orsaker och samband bara blir mer komplext. Parallellt med polisens arbete pĂ„gĂ„r ocksĂ„ lanseringen av författaren Per Qvidings senaste roman. Den handlar om Stina som i slutet av 1800-talet vĂ€xer upp i de norra delarna av Sverige och som till följd av missvĂ€xt och svĂ€lt tvingas emigrera till USA. Även Qvidings berĂ€ttelse fĂ„r betydelse för den pĂ„gĂ„ende utredningen, som styr de inblandade mot en intensiv kamp mot klockan.

"Otid" av deckarduon Erik Axl Sund Àr en berÀttelse om identitet och om vad som hÀnder nÀr vi söker oss bortom vÄra bestÀmda roller. Kan vi det? Eller Àr vi ohjÀlpligt bundna av vÄra materiella omstÀndigheter?


UpplÀsare: Fredde Granberg
LĂ€ngd:

3.4

109 recensioner

Anna

2024-01-09

Orkar inte lyssna klart

anita

2023-10-19

hjyrhiygy

Katarina

2023-08-19

Alltför mĂ„nga olika ”trĂ„dar” för min smak - blev lite rörigt. Blev dĂ€rför inte heller sĂ€rskilt engagerad i berĂ€ttelsen.