(679)

Oskyldig

ljudbok och e-bok


En död collegestudent hittas i Lake Grants iskalla vatten. Polisen tror först att det rör sig om ett sjÀlvmord, men snart blir det uppenbart att den unga kvinnan blivit mördad.

LĂ€karen Sara Linton har inte varit hemma i Grant County sedan hennes man, hyllade polisen Jeffrey Tolliver, dog i tjĂ€nsten. NĂ€r hon reser hem för att besöka sina förĂ€ldrar över Thanksgiving blir hon snabbt indragen i fallet med den unga mördade kvinnan. Den huvudmisstĂ€nkte Ă€r en tidigare patient och han insisterar pĂ„ att fĂ„ prata med just henne. Men nĂ€r Sara kommer till arresten möts hon av en makaber syn – den unge mannen verkar ha tagit livet av sig i cellen och pĂ„ vĂ€ggen ovanför har han skrivit med sitt eget blod:

OSKYLDIG

Sara kÀnner instinktivt att det Àr nÄgot som inte stÀmmer med utredningen. Upprörd kontaktar hon utredaren Will Tent pÄ Georgia Bureau of Investigation. Det Àr ingen överraskning att den lokala polisen tiger som muren nÀr han börjar stÀlla frÄgor, och allra mest motvillig att svara Àr Lena Adams, en av Saras bortgÄngne mans nÀrmaste kollegor.

Grant County Àr ett slutet samhÀlle med starka lojaliteter och familjeband. FrÄgan Àr precis hur lÄngt lokalborna Àr beredda att gÄ för att skydda sina egna.

Oskyldig Àr fjÀrde fristÄende delen i Karin Slaughters hyllade Will Trent-serie.

***

KARIN SLAUGHTER Àr en av vÀrldens mest lÀsta och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 lÀnder och sÄlts i fler Àn 35 miljoner exemplar. Hon har skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgarnominerade De fördÀrvade och flera titlar som legat pÄ Sunday Times topplista; De vackraste, Den goda dottern, Bilder av henne och Den sista Ànkan. SpÀnningsromanen Bilder av henne filmas just nu för Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna Àr ocksÄ under produktion för tv. Slaughter har Àven grundat vÀlgörenhetsorganisationen Save the Libraries. Hon Àr född i Georgia och bor i Atlanta.



4.0

679 recensioner

Camilla

2024-02-02

sÄ himla spÀnnande och bra

Charlotta

2022-08-05

Riktigt spÀnnande.

katarina

2022-02-16

En bra drama pÄ en thriller/kriminalserie. Imponerad av författaren att hon kan göra böckerna sÄ intressanta och verklighetstrogna och ha med karaktÀrerna i böckerna.