(44)

Ormsaltaren

ljudbok och e-bok


Mika Àr tillbaka i Stockholm, men Àven om hon Àr glad att ha hittat sin mamma sÄ har livet inte riktigt blivit som hon hoppats. Uppdragen lyser med sin frÄnvaro och Valdemar arbetar med nÄgot han helst inte vill berÀtta om. En kvÀll söks Mika upp av en bekant frÄn förr som vittnar om att hennes vÀnner kan vara i fara. Kort dÀrefter intrÀffar en tragisk hÀndelse som skakar om hela tillvaron för Flickornas gÀng. För att undvika mer vÄld mÄste Mika ta reda pÄ vad som egentligen har hÀnt, och i sitt sökande upptÀcker hon dolda livshemligheter med kopplingar till sin egen historia.

Den femte delen i serien om MÄnvind och Hoff Àr oupphörligt fÀngslande.

Johan Rundberg Ă€r författare till serien MĂ„nvind & Hoff om barn pĂ„ samhĂ€llets botten i 1800-talets Stockholm. De fem delarna i serien Ă€r: Nattkorpen, Tjuvdrottningen, DödsĂ€ngeln, Blodspakten, och Ormsaltaren. Nattkorpen belönades med Augustpriset 2021 i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. De första tvĂ„ delarna i serien, Nattkorpen och Tjuvdrottningen, vann Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nattkorpen belönades ocksĂ„ med Barnens Romanpris i Karlstad, i kategorin Årets spĂ€nningsbok. DödsĂ€ngeln valdes ut till IBBY Honour List 2024. Johan Rundberg tilldelades Astrid Lindgren-priset 2023 för förtjĂ€nstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen.

Sagt om böckerna i serien:

”En ovanlig och begĂ„vad barndeckare.”

Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”SĂ„ fĂ€ngslande att den faktiskt inte gĂ„r att slĂ€ppa.”

Stina Nylén, Göteborgs-Posten

”En vĂ€lskriven och mĂ„lande Sherlock Holmes-historia om de mest utsatta i det fattigaste och smutsigaste Stockholm pĂ„ 1800-talet.”

Ur motiveringen till Crimetime Award

”En vĂ€lskriven och mĂ„lande Sherlock Holmes-historia om de mest utsatta i det fattigaste och smutsigaste Stockholm pĂ„ 1800-talet.”

Ur motiveringen till Crimetime Award



4.5

44 recensioner

HeddaGalgo

2023-11-19

Oerhört spÀnnande, om Àn stundtals riktigt otÀck!

Lol

2023-06-23

Shit ja kan inte beskriva nog me ord för hur mycket jag Àlskar denna bok serie, o denna bok var helt jÀkla fantastiskt o den va sÄ sorglig o sÄ fin pÄ samma gÄng, jag rekommenderar verkligen lÀÀÀÀÀÀsssss!!!!!