(82)

Orm och stege

ljudbok och e-bok


”Just sĂ„ föröds vĂ„r ungdom och vĂ„ra liv av krafter vi inte förstĂ„r. En briljant roman!" HĂ„kan Nesser

SÄ var den dÀr igen, minnesbilden av en sargad kropp i strandkanten med mÄsarna skriande kring huvudet. Vad hÀnde egentligen dÀr pÄ ön? Ville jag ens veta?

En grupp ungdomar trÀffas varje sommar i VallerÄs. Sedan barnsben har de svetsats samman i en vÀnskap som de tror övervinner allt.

Men sommaren 1978 blir annorlunda. Ortens församling fÄr en ny pastor som trollbinder dem och stÀmningen försÀmras, saker hemlighÄlls och gamla oförrÀtter gör sig pÄminda. Det slutar i en katastrof ute till havs.

Fyrtio Är senare dör Ànnu en i det gamla gÀnget. Han efterlÀmnar en önskan om att begravas i VallerÄs och de forna vÀnnerna trÀffas igen. Men mötet blir spÀnt och Ingrid, som aldrig glömt vad hon var med om den gÄngen, stannar kvar för att söka i det förflutna. Var det en olycka? Varför sprack gemenskapen? Vem ljög för vem? Och var de verkligen ensamma pÄ ön den dÀr natten?

Orm och stege Àr en spÀnningsroman som utforskar hur lÄngt vi Àr beredda att gÄ för att skydda dem vi Àlskar.

MARIA ERNESTAM debuterade 2005 med Caipirinha med Döden och Àr sedan dess kÀnd för sina egensinniga och vÀlskrivna romaner, dÀr hon balanserar spÀnning, allvar och humor. Hon Àr utgiven i elva lÀnder, har deltagit i novellsamlingar i sÄvÀl Sverige som utomlands och har belönats med priser och nomineringar. Orm och stege Àr hennes trettonde roman.


UpplÀsare: Hanna Fred Ekman
LĂ€ngd:

3.8

82 recensioner

viktoria.ekstam

2023-09-27

.

Karin

2023-08-01

FÄr mig att sjÀlv flyttas tillbaka till min barndom och uppvÀxt pÄ ett fantastiskt sÀtt!

Siw

2023-06-01

VÀlskriven oförutsÀgbar som alltid i Marias böcker