(57)

Orlando

ljudbok och e-bok


Den unge mannen Orlando, som lever under Elizabeth I:s tid, bestÀmmer sig för att aldrig Äldras. Efter en kÀrleksaffÀr med drottningen inleder han ett passionerat förhÄllande med Sasha, en ung prinsessa frÄn det ryska hovet. NÀr hon tvingas ÄtervÀnda till hemlandet kÀnner sig Orlando vilsen och sviken. NÀr han fÄr chansen att bli ambassadör i Konstantinopel reser han till Turkiet. Men en morgon vaknar han och inser att han under natten förvandlats till kvinna. Samma personlighet, samma lynne, samma intelligens - men frÄn och med nu sett utifrÄn ett kvinnligt perspektiv.

Orlandos resa genom Ärhundradena skildrar en av litteraturens mest udda och omdiskuterade huvudpersoner. Genom upphÀvandet av tid och kön har Virginia Woolf skrivit en roman som tidigt sÄgs som en klassiker och som fortsÀtter att finna nya lÀsare.


UpplÀsare: Ewa Fröling
LĂ€ngd:

3.7

57 recensioner

Milla

2021-10-10

Den var bra, den blir alltid lite bÀttre nÀr man kommer ihÄg att den Àr skriven pÄ 20 talet! Trots sin Älder Àr de teman boken tar upp sÄ aktuella. Lite lÄngrandig och i sin helhet har den inte nÄgon tydlig handling men trevlig hur som, rekommenderas som en lite "vid sidan av" bok!

Stina

2020-07-15

Mycket fÀngslande. Saknar den redan.