(2)

Ord kan krossa betong : berättelsen om Pussy Riot

e-bok


För första gången berättas hela historien om Pussy Riot, punkgruppen som med ett häpnadsväckande mod gjorde uppror mot Putins Ryssland och kastade ljus över det ryska samhällets brist på demokratiska rättigheter.

Den 21 februari 2012 i Kristus Frälsarens katedral i Moskva framförde fem unga kvinnor den nu historiska bönen om att frälsa det ryska folket från Vladimir Putin. Tre av dem fängslades och anklagades för huliganism. Den efterföljande rättegången blev en världshändelse och bevakades intensivt av internationell press. Kvinnorna dömdes till två års fängelse.

Människor världen över, däribland celebriteter som Patti Smith, Paul McCartney och Madonna, har uttryckt sitt starka stöd för Pussy Riot.

Masha Gessen skildrar i boken hur Pussy Riot kom till och vilket inflytande punkkollektivet har fått inte bara i Ryssland, utan i hela världen. Genom djuplodande intervjuer får vi en unik inblick i medlemmarnas liv. Det är en lika personlig som politisk berättelse om kreativitet, mod och aktivism i ett av världens mäktigaste länder.