(907)

Operation Saif

ljudbok och e-bok


VÀstvÀrldens agerande i Mellanöstern har under flera generationer skapat grogrund för misstÀnksamhet, bitterhet och i mÄnga fall hat gentemot vÀst.

Trötta pÄ att pressas, splittras och utnyttjas av vÀst bestÀmmer sig nÄgra muslimska ledare för att de en gÄng för alla ska skaka av sig det vÀsterlÀndska oket och samtidigt skapa en ny vÀrldsmakt. VÀstvÀrlden ska splittras och först ut Àr VÀsteuropa och EU. De ska fÄ erfara vad Irak och Afghanistans befolkning fÄtt utstÄ: bomber, prickskyttar, lönnmord, övergrepp. Kort sagt: terror. I största hemlighet rekryteras och trÀnas över tusen mÀn till samma höga förmÄga som vÀrldens frÀmsta militÀra elitförband. Deras mÄl: att störta vÀstvÀrlden i kaos och pÄ sikt bana vÀg för en ny muslimsk stormakt.

Operation Saif Àr en skrÀckvision i romanform om de möjliga konsekvenserna av organiserad terrorism och den sÄrbarhet vi sjÀlva byggt in i vÄra samhÀllen. Det Àr ocksÄ en tankestÀllare till vÀstvÀrldens medborgare om vad vÄrt agerande i Mellanöstern kan skapa. Det som kallas The war on terror motverkar alltför ofta sina egna syften eftersom varje terrorist som dödas skapar flera nya.

Under pseudonymen Adrian Andersson gav Erik Lewin 2012 sjÀlv ut boken Operation Scimitar. Operation Saif Àr en redigerad och omarbetad version av Operation Scimitar. Inte minst har den anpassats efter de senaste Ärens hÀndelseutveckling.


UpplÀsare: Niklas Engdahl
LĂ€ngd:

4.0

907 recensioner

Markus

2024-04-23

Lite tjatig och enformig ibland men i det stora hela en riktig tankestÀllare och ett vÀldigt skrÀmmande tÀnkbart scenario

Anders

2024-03-18

Lite osannolika hÀndelser,men spÀnnande. Otydligt slut!

Dick

2024-02-05

w