(594)

Operation Liepaja

ljudbok och e-bok


Den frÄn Palmegruppen högst motvilligt pensionerade kriminalkommissarien MÄrtensson lever ett liv i fritt fall. Drygt ett Är efter att hans karriÀr kröntes av att Palmemordet löstes tar han till flaskan allt tidigare om dagarna.

Men sÄ en dag ringer det pÄ dörren. Det Àr hans vÀn Camilla Emilsson, röjdykarbefÀl i flottan. Hon ger MÄrtensson 24 timmar att nyktra till och stÀda upp, sedan ska de ivÀg pÄ ett uppdrag.

Camilla Emilsson har fĂ„tt ett anonymt brev med bilder tagna i Karlskrona 1984. Bilder pĂ„ vad som sĂ€gs vara en rysk attackdykare, ihjĂ€lskjuten pĂ„ svensk mark. Har det verkligen hĂ€nt? Varför tystades det ned? Camilla och MĂ„rtensson dras in i en historia om maktspel pĂ„ hög och lĂ„g nivĂ„. Om ”Fake news” nu och dĂ„. Om lojaliteter som kastar 30 Ă„r lĂ„nga skuggor in i vĂ„r tid.

Operation Liepaja Ă€r en fristĂ„ende del tvĂ„ i den sĂ„ kallade ”Palme-trilogin” skriven av den före detta sjökaptenen Henrik Wennesund. Den första ljudboken i serien, Kamrat .357 blev en succĂ© nĂ€r den slĂ€pptes och fick fina recensioner i bland annat DN.


UpplÀsare: Mats Eklund
LĂ€ngd:

3.5

594 recensioner

Joel

2022-03-03

SÀmre Àn första boken. En massa hoppande mellan Ärtal som kan göra en förvirrande. TyvÀrr en massa pÄklistrad pk-trams dessutom.

Anders

2021-04-12

Bortsett frĂ„n författarens faktamisstag avseende ArmĂ©reglemente 1 Grunder och Handbok Kpist m/45 m.m. sĂ„ Ă€r det för den stora allmĂ€nheten en utmĂ€rkt spĂ€nnande och fullt möjlig historia vĂ€l vĂ€rd full pott. Sympatiska huvudpersoner och lĂ€tt igenkĂ€nnbara bifigurer. Avseende den inledande kritiken avseende krigiska kompetenser fĂ„r vĂ€l författaren i egenskap av förmodad flottist invĂ€nta att militĂ€r hjĂ€lp anlĂ€nder. 😎😛

Jens

2020-09-10

Bra story & innehÄll, vÀl vÀrd att lÀsa/ lyssna pÄ.