(348)

Operation Fox

ljudbok och e-bok


Tredje vÀrldskrigets atomvapen lÀmnade vÀrlden i förödelse. Hundra Är efter Den Stora SmÀllen kÀmpar en grupp överlevare, Familjen, i Minnesotas vildmarker, för sina liv. De bestÀmmer att Blade, Hickok och Geronimo, krigarna i Triad Alfa, ska resa till TvillingstÀderna; de tvÄ nÀrmaste metropolerna, som tros innehÄlla viktiga förnödenheter. Det blir den första stora resan utanför Hemmets omrÄde sedan krigsslutet. Men ett viktigare uppdrag kommer i vÀgen nÀr en Mutant-art kallad Resarna rövar bort nÄgra av Familjens kvinnor. Triad Alfa ger sig av mot staden Fox, Resarnas fÀste, fast beslutna att föra de kidnappade till sÀkerhet.

Tredje vÀrldskrigets atomvapen har förvandlat vÀrlden till en dystopi och det en gÄng stolta Amerika till en militÀrdiktatur. Ett fÄtal mÀnniskor lyckades undfly förödelsen genom att ta skydd i en befÀstning i Norra Minnesotas vildmarker. De kallar sig sjÀlva Familjen. Hundra Är efter krigsslutet, den stora smÀllen, Àr vÀrlden fortfarande en dystopisk plats nÀr deras Àttlingar börjar göra försök att ÄterupptÀcka vad som ÄterstÄr. De basala resurserna Àr fÄ i de karga landskapen, fördÀrvade av radioaktivitet och kemiskt avfall. Och överallt rör sig muterade varelser och hÀnsynslösa krigsherrar. Familjens egen krigarhÀrd, Triad Alfa, med Blade i spetsen, har svurit att försvara deras samhÀlle med allt som krÀvs.

David L. Robbins (född 1950) Ă€r en amerikansk bĂ€stsĂ€ljande författare som skrivit över 300 böcker i en rad olika genrer: science fiction, action, thriller, ungdomsromaner och facklitteratur. Han har varit författare under pseudonym till en rad olika erkĂ€nda bokserier, dĂ€ribland Bröderna Hardy, Blade (en spin-off pĂ„ De Överlevande) och Davy Crockett.


UpplÀsare: Gert Lundstedt
LĂ€ngd:

3.4

348 recensioner

Anonym

2023-12-20

Nya mutant i ett rÀtt blekt framförande men jag gillar genren och om du kisar lite och sÀnker förvÀntningarna en aning sÄ har du nÄgra bra timmars lyssning framför dig sÄ klart. ^_^

Kristoffer

2023-12-09

Helt oki, bÀttre en förvÀntat... antagligen riktad Ät en liten yngre publiken... Men passade perfekt som ljudbok nÀr ja jobbade. Kommer definitivt fortsÀtta med del 2 nu.

Stefan

2023-11-18

M. Född -81. SjÀlv tycker jag dessa böcker Àr toppen och Àgnar mig aktivt dÄ ofta ekonomin tillÄter att köpa in böckerna, Àven de första böckerna t.ex "The Outrider" serien av Richard Harding. Totalt finns det 47 böcker i serien sÄ det finns mÄnga jag skulle önska inlÀsta. NÀr jag lÀste de jag kom över i min ungdom (högstadie/gymnasium) sÄ tÀnkte man inte pÄ saker som blir repetitivt nÀr man lyssnar, som förklaring om Hemmet eller de olika funktionerna dÀr. Men nÀr historierna vÀl Àr igÄng sÄ Àr de i mitt tycke fÀngslande och beskrivande. Not. översÀttningen Àr gjord lÄngt innan Google Translates tid, sÄ vitt jag minns lÄter det som direkt lÀst frÄn de böcker jag lÀste.