(247)

Ont blod

ljudbok och e-bok


En svensk litteraturkritiker med anknytning till USA blir avlivad pÄ det mest sataniska sÀtt i en skrubb pÄ flygplatsen Newark utanför New York.

SAS-planet till Stockholm Àr fullbokat men nu finns en stol ledig och mördaren bokar in sig pÄ SK 904. Det enda den svenska polisen vet Àr att det nu sitter en osedvanligt brutal seriemördare pÄ ett plan med Stockholm som destination, men de vet inte vem av passagerarna det Àr.

En specialenhet frÄn Rikskriminalen beger sig till Arlanda. Det Àr brÄttom. Sverige Àr pÄ vÀg att importera sin första Àkta amerikanska seriemördare.

Det Àr upptakten till en hÀpnadsvÀckande och fasansfull hÀndelsekedja som leder Paul Hjelm och hans kollegor i A-gruppen, specialenheten för "vÄldsbrott av internationell art", allt nÀrmare mörkrets hjÀrta. Den vackra sensommaren övergÄr i regntung höst. Stockholm försÀnks i mörker. Och dÀrinne famlar A-gruppen vidare efter den hemska, ovÀntade, undflyende sanningen.

"Ont blod" Àr den andra boken i Arne Dahls internationellt uppmÀrksammade serie om A-gruppen. Samtliga tio böcker finns utgivna i MÄnpocket och de fem första har Àven filmatiserats för SVT.


UpplÀsare: Harald Leander
LĂ€ngd:

3.7

247 recensioner

Jocke

2023-06-21

Jag Àr personligen inte helt förtjust i upplÀsaren men boken i sig Àr mycket bra

Anna

2023-06-03

Inget som fÀngslar. Tappar trÄden hela tiden.

Göran

2021-11-16

Ok