(187)

Ondskans väg

ljudbok


Det är januari 2004, och i Uppsalas polishus är arbetsbelastningen stor. För stor, visar det sig. Samtidigt med utredningen efter mordet på Sveriges justitieminister och en följande tågkapning på Arlanda måste kriminalpolisen nu också ta itu med mord och mordförsök i Knutby.

Någon vill till varje pris tysta en häktad och en misslyckad förflyttning mellan två häkten får stora konsekvenser. Närpolis Tallen i Östhammar avslöjar en grym hantering, men priset för hans insats blir högt. Arne Lindroos på länskriminalen i Uppsala får uppdrag att leda en utredning om människohandel som bär iväg långt och hans sambo, Thea Thorsson, blir först brutalt omplacerad av länspolismästaren och sedan trots det utsedd att leda den fortsatta utredningen efter mordet på justitieministern.

Paula Sjöö på span följer upp ett eget spår tillsammans med ekoroteln och det får stora konsekvenser för henne och Ulf Bergman från Säpo, som kommer till hennes räddning.

Ondskans Väg kan med fördel läsas fristående, men är också en direkt fortsättning på händelserna i Iskallt Våld och den andra delen i Uppsala-serien.


Uppläsare: Mats Eklund
Längd:

3.9

187 recensioner

Mikael

2021-10-16

Uppläsaren skitbra men han måste lära sig hur man uttalar vissa ortnamn bl.a exempel: Gimo uttalas jimo. Akkis uttalas inte akis, osv. Annars jättebra👍👍