(1527)

Ondskan

ljudbok och e-bok


Erik Àr van att fÄ stryk. Hans farsa slÄr honom varje dag. I plugget Àr Erik ledare för ett gÀng som begÄr brott. NÀr gÀnget Äker fast mÄste Erik börja i internatskolan StjÀrnsberg. Och hÀr Àr vÄldet vÀrre Àn hemma, mycket vÀrre. Ondskan Àr en fruktansvÀrd bok om vÄld och grymhet. Boken innehÄller inga bilder.

Jan Guillou Àr född 1944. Han debuterade som författare med romanen Om kriget kommer 1971 och har sedan dess utgivit över tjugo böcker. De tio romanerna om Carl Hamilton har slagit upplagerekord i Sverige och sÄlt i sammanlagt ca 5 miljoner exemplar.

Jan Guillou har varit verksam som journalist i tidningar, tidskrifter och TV sedan 1966 samt skrivit pjÀser för scen och TV.


UpplÀsare: Jan Guillou
LĂ€ngd:

4.3

1527 recensioner

Ola

2024-04-17

intressant historia i de Àldre Sverige. Trots hemsk uppvÀxt.

Magnus

2024-03-13

mycket bra bok, rekommenderas

Therese

2024-02-05

Oavsett alla debatter om Àktheten i författarens upplevelser Àr boken ett litterÀrt mÀsterverk. Om bara en brÄkdel Àr sanning av de beskrivna övergreppen som styvfadern och elever pÄ internatskolan utsatte pojken för, Àr jag beredd att överse med alla JG:s eventuella pÄhittade historiedelar och ta hatten av för en riktig överlevare.