Omgiven av idioter - hur man förstår dem som inte går att förstå

Läs och lyssna gratis i 14 dagar

Omgiven av idioter - hur man förstår dem som inte går att förstå

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Omgiven av idioter - hur man förstår dem som inte går att förstå

Läs och lyssna gratis i 14 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Omgiven av idioter - hur man förstår dem som inte går att förstå

3.79 111 betyg
Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium? Välkommen till en rad uppfriskande aha-upplevelser – möjligen även en eller annan åh nej-upplevelse - och med lite flyt är det inte du som är idioten. Efter att ha läst den här boken kommer du att förstå vad din omgivning egentligen vill säga dig. Jag garanterar att du radikalt kommer att minska mängden idioter i din omgivning, hälsar Thomas Erikson. Omgiven av idioter beskriver konkret och underhållande en av världens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mänsklig kommunikation. Via den vetenskapliga bakgrunden, genom vardagens möten, ger den ett konkret hjälpmedel att förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar. Den visar på en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen – dålig kommunikation. Och den ger dig som läsare svaret på frågan: vad gör jag åt det? Efter att ha läst boken kommer ingenting att se ut som förr.

»Helvetet är andra människor.« Med dessa berömda ord ringade filosofen Jean-Paul Sartre en gång in det enskilt största problemet med att leva som människa på jorden: att vi delar den med en massa andra människor – människor som ofta är hopplöst olika oss själva: jobbiga, tröga, frustrerande, godtrogna, långsamma, hetsiga … dumma i huvudet kort sagt. Tänk så oerhört enkelt det skulle vara om alla bara kunde vara som jag!

Som tur är finns det hjälp att få, oavsett vad Sartre må anse om saken. Omgiven av idioter är boken som ger dig de insikter du behöver för att stå ut med och kanske rentav tycka om dina medmänniskor. Med stöd i den senaste forskningen och med konkreta exempel direkt från vardagen granskar Thomas Erikson här de vanligaste konfliktytorna mellan olika individer. Oavsett om det handlar om kärleksliv, arbetsliv eller bara kontakten med en obegriplig hantverkare handlar merparten av de problem som kan uppstå mellan människor om en och samma sak: dålig kommunikation. När vi lär oss förstå hur olika människor kommunicerar sina känslor och avsikter får vi också de redskap som behövs för att kunna tolka vad vår omgivning egentligen vill säga oss. Och av bara farten får vi samtidigt en unik möjlighet att förstå varför andra ibland har så förtvivlat svårt att förstå det vi försöker säga till dem. Många aha-upplevelser utlovas!

Omgiven av idioter - hur man förstår dem som inte går att förstå är tillgänglig som e-bok.

 • E-bok

  Publicerad : 2014-06-04

  Språk: Svenska

  Förlag E-bok: Hoi Förlag

  ISBN E-bok: 9789175578781

Visa mer

3.8

111 betyg
 • Lina

  2021-02-16

  Underbar bok som verkligen får hjärnan att jobba. Så enormt intressant och givande! Jag önskar att jag hade läst denna tidigare i livet

 • Elin

  2020-11-20

  Har velat läsa denna ett tag, något av dem bästa besluten jag gjort! Så intressant!

 • Veronika

  2020-07-19

  Mycket intressant och många aha-upplevelser och igenkänningsfaktorer...!

Ladda fler
Skriv en recension genom att ladda ner appen
img

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.